به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، اردوان اکبرپور نماینده سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه در نطق میان دستور خود گفت: ایران به عنوان کشوری با تاریخ و تمدن غنی همواره در عرصه بینالمللی نقش کلیدی داشته است.
وی افزود: سیاست خارجی به دلیل جایگاه استراتژیک منطقهای بر امنیت، اقتصاد و سیاستگذاریهای این جغرافیای ژئوپلیتیک جهان اثرگذار است، سیاست منطقهای، قدرت نرم و پیشگیرانه ایران را به عنوان یک کانون ثبات و امنیت مبدل ساخته و همواره این مسئله وجه نظر دشمنان و بدخواهان کینهتوز خارجی برای ضربه زدن به کشورمان و از بین بردن پشتوانه مردمی آن بوده است که با تدابیر عالمانه مقام عظمای ولایت، تاکنون تیر این دشمنیها به سنگ خورده و ایران سربلندتر و مقتدرتر راه آرمان ارزشمند شهدا و امام شهدا را ادامه میدهد.
نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی سیاست خارجی ایران تاکید بر دیپلماسی، گفتگو و پرهیز از تنش و درگیری است، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور بوده است که حل مسائل بینالمللی از طریق مذاکره و دیپلماسی بهترین راهکار است و همواره به دنبال صلح و ثبات در منطقه و جهان بوده است. تحریم و فشارهای اقتصادی از سوی برخی کشورها به ویژه آمریکا و متحدانش یکی از بزرگترین چالشهای سیاست خارجی ایران به شمار میرود، وزارت خارجه باید با دیپلماسی فعال و میدانی کشور را از این تنگناها رها سازد.
وی ادامه داد: این روزها حال و روز مردم ایران بازتابی از چالشها و فرصتهایی است که جامعه با آن دست و پنجه نرم میکند در حالی که معیشت بسیاری از خانوادهها تحت تاثیر نوسانات اقتصادی قرار گرفته است، مردم نجیب ایران همچنان با امید و تلاش در مسیر پیشرفت و توسعه گام برمیدارند.
اکبرپور با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط که ستون فقرات اقتصادی کشور محسوب میشوند در این شرایط سخت با خلاقیت و نوآوری به دنبال راهکارهایی برای بقا و رشد هستند، بیان کرد: در عین حال پیشرفت کشور نیازمند توجه به سرمایههای انسانی، سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، حمایت از بخشهای خصوصی و تعاونی و فراهم کردن بسترهای لازم برای شکوفایی فرصتها است. مردم ایران با روحیه استوار و با تکیه بر تاریخ و فرهنگ غنی خود همواره ثابت کردهاند که در میان سختیها میتوان فرصتهای جدید خلق کنند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت نگران کننده روزانه ارز، ارکان برنامهریزی و آیندهنگری را از مردم و فعالان صنعتی و اقتصادی میگیرد، افزود: این شرایط اسفبار مردم و سرمایهگذاران داخلی و خارجی را نگران میکند، چه کسی پاسخگوی این وضعیت است؟ مگر مردم به امید تغییرات ملموس و محسوس در وضعیت معیشتی خود در انتخابات شرکت نکردهاند؟ پس چرا قیمت ارز، خودرو و کالاها سر به فلک کشیده است. مگر دولتمردان در همین مجلس با ارائه برنامههای متنوع و گوناگون و به اصطلاح کارشناسی شده رای اعتماد نگرفتهاندپس چرا برنامهها را اجرایی و عملیاتی نمیکنند؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارشهای دستگاههای نظارتی از جمله دیوان محاسبات کشور حاکی از آن است که تعدادی از وزارتخانهها در روابط مالی خود شفافیت لازم را ندارند و این تبعیضها مردم را بیشتر از معیشت نگران کرده است؛ از جمله این موارد میتوان به عدم واریز سهم توسعه ملی 45 درصد از وجوه ارزی حاصل از صادرات فراوردههای نفتی، عدم نظارت بر سهم هدفمندی یارانه از صادرات فراوردههای نفتی، عدم نظارت سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی، بخشی از وجوه سایر منابع یا فرا بودجه نزد بانک مرکزی اشاره کرد.
اکبرپور گفت: در این شرایط سخت معیشتی، اقتصادی و سیاسی باید تاکید کرد و هشدار داد مردم چشم امیدشان به مجلس و نمایندگان است، باید کاری کرد و تا دیر نشده با همدلی و هم افزایی و تعامل این شرایط را بهبود بخشید.
انتهایپیام/