به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، موضوع افزایش مدت اعتبار گذرنامههای ایرانی از پنج سال به 10 سال، سال گذشته از سوی علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم، اعلام شد. وی در آن زمان خبر از تدوین لایحهای برای این منظور داد که در مهرماه همان سال به مجلس یازدهم تقدیم شد. اما با اتمام دوره مجلس یازدهم، این لایحه به نتیجه نرسید و بررسی آن به دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی موکول شد.
این لایحه که با عنوان "اصلاح ماده 25 قانون گذرنامه" به مجلس ارسال شده، با هدف کاهش هزینههای عمومی و شهروندان، به ویژه ایرانیان مقیم خارج از کشور، و تسهیل در فرایند صدور گذرنامه ارائه شده است. در مقدمه توجیهی این لایحه آمده است که متوسط مدت اعتبار گذرنامه در بسیاری از کشورهای جهان 10 سال است و بر همین اساس دولت پیشنهاد اصلاح ماده مذکور را به مجلس ارائه کرده است.
در ماده واحده این لایحه، اعتبار گذرنامه برای افراد بالای 15 سال 10 سال و برای افراد زیر 15 سال پنج سال تعیین شده است. همچنین امکان تمدید پنج ساله برای هر دو گروه نیز پیشبینی شده است. با این حال، این لایحه همچنان در انتظار بررسی و تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی است.
هنوز وقت اجرای 10 ساله شدن اعتبار گذرنامهها نرسیده است
در همین رابطه، سرهنگ امید نودهی، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گذرنامههای 10 ساله چه زمانی اجرا میشوند، اظهار کرد: لایحه 10 ساله شدن اعتبار گذرنامهها در حال حاضر از سوی دولت تایید و به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است و هنوز در مجلس تصویب نشده است؛ بنابراین هنوز به پلیس موضوعی در این راستا ابلاغ نشده است تا پلیس بخواهد آن را اجرا کند.
وی با بیان اینکه افزایش اعتبار گذرنامهها مسالهای بوده که خود پلیس هم پیگیر آن بوده است، گفت: این لایحه باید در مجلس بررسی شود، کمیسیونهای تخصصی تشکیل شود و جهات مختلف سنجیده شود و در نهایت یک قانون کلی تصویب شود.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه بیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سن 15 سال برای صدور گذرنامه 10 ساله از نظر شما مناسب است یا خیر، بیان کرد: این مساله باید در کمیسیونهای تخصصی پلیس مورد بررسی قرار گیرد و شرایط تغییر چهره افراد در سنین بلوغ و مسائل دیگر سنجیده شود و بعد تصمیم نهایی گرفته شود.
زیرساختها باید آماده و ساماندهی شوند
سرهنگ نودهی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرآنی مبنی بر اینکه آیا پلیس زیرساختهای لازم برای اجرایی کردن قانون 10 ساله شدن اعتبار گذرنامهها را پس از تصویب نهایی دارد یا خیر، گفت: در بحث صدور مشکلی نیست اما باید سامانههای مرزی، سامانههای صدور و نوع ارائه خدمات بررسی شود و به یک سازوکار اساسی برسیم تا بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم.
وی در پایان گفت: فعلا اعتبار گذرنامههای بینالمللی همان 5 ساله است و باید منتظر ماند تا این لایحه در مجلس شورای اسلامی تصویب و به قانون تبدیل و بعد از آن به فراجا ابلاغ شود تا بتوان گذرنامههایی با اعتبار 10 ساله تولید و چاپ کرد.
انتهای پیام/