به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سازمان غذا و دارو درباره واکسنهای آنفلوانزای موجود در کشور اعلام کرد: واکسن آنفلوانزا یکی از روشهای پیشگیری از بیماری آنفلوانزاست. بر اساس الگوی شیوع ویروس در ایران، فصل پاییز و زمستان زمانی مناسب برای تزریق واکسن محسوب میشود. بهترین زمان تزریق، اواخر شهریور تا اواسط آبان است، اما در صورت نیاز، تزریق واکسن تا پایان سال نیز توصیه میشود.
براساس اعلام این سازمان، در حال حاضر، واکسنهای هلندی و فرانسوی از جمله واکسنهای معتبر و در دسترس در ایران هستند که بهصورت عضلانی و با استفاده از سرنگهای از پیش پر شده تزریق میشوند. این واکسنها برای استفاده در دوران بارداری و شیردهی ایمن شناخته شدهاند، اما مصرف آنها در نوزادان زیر 6 ماه به دلیل کمبود شواهد کافی توصیه نمیشود. همچنین، واکسن ایرانی برای افراد بالای 18 سال در دسترس است. اگرچه این واکسن هنوز برای کودکان و زنان باردار مورد مطالعه کافی قرار نگرفته، اما میتواند بهعنوان جایگزینی مؤثر در بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد.
سازمان غذا و دارو درباره عوارض این واکسنها اعلام کرده که عوارض جانبی شایع این واکسنها شامل سردرد، درد عضلانی و محل تزریق، خستگی و لرز است که معمولاً طی یک تا سه روز بهبود مییابد. افرادی که به پروتئین تخممرغ یا سایر اجزای واکسن حساسیت دارند، باید از تزریق آن خودداری کنند.
واکسنهای آنفلوانزا باید در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری شوند و از یخزدگی آنها جلوگیری شود. همچنین، در صورت ابتلا به بیماری حاد یا تب، واکسیناسیون باید به تعویق بیفتد.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، کارشناسان توصیه میکنند افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای پیش از تزریق واکسن با پزشک معالج خود مشورت کنند. علاوه بر این، مطالعه بروشور همراه واکسن پیش از تزریق هر سال ضروری است، زیرا ممکن است اطلاعاتی مانند دوز مصرفی یا نحوه استفاده حتی در یک برند تغییر کند.
انتهای پیام/