به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در نشست امروز شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب برگزار شد، نصرالله فرهمند؛ مدیرعامل مؤسسه عمره سعادت، با اعلام این خبر افزود: این عمرهگزاران نیمی به فرودگاه طائف و نیمی دیگر به فرودگاه مدینه منتقل خواهند شد و بدین ترتیب از اعزامهای جده کاسته خواهد شد.
علیرضا بیات؛ رئیس سازمان حج و زیارت، نیز این اقدام را در راستای ارائه خدمات بهتر به معتمرین ارزیابی کرد و گفت: با هماهنگیهای انجامشده با بانک مرکزی، قرار است برای زائرانی که در قالب کاروانهای تحت نظارت سازمان حج و زیارت بهصورت زمینی به عتبات عالیات اعزام میشوند، ارز بهصورت دینار عراق اختصاص یابد. میزان و قیمت آن نیز بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت نیز از تلاشهای دستاندرکاران برای تحقق وعده دادهشده در خصوص انتقال زائران به فرودگاه طائف تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود که این روند به عملیات حج نیز گسترش یابد تا حجاج و معتمرین بیشتری بتوانند از این ظرفیت که به تسهیل انتقال زائران به مکه مکرمه منجر میشود، بهرهمند شوند.
در ادامه این جلسه، معاون حج و عمره سازمان حج از تکمیل 70 درصد ظرفیت حج تمتع 1404 در قالب فراخوانهای اعلامشده خبر داد و گفت که عملیات اجاره مسکن در مکه و مدینه به پایان رسیده است.
وی افزود: هیئت رسمی سازمان حج و زیارت نیز در تاریخ 21 دیماه به ریاست بیات برای انجام مذاکرات با مقامهای حج عربستان به این کشور سفر خواهد کرد.
اکبر رضایی، با اشاره به اعزام نزدیک به 80 هزار عمرهگزار به عربستان، گزارشی از بررسیهای انجامشده در خصوص اعزام زائران با شرکت هواپیمایی الجزیره ارائه داد و گفت: طبق توافق صورتگرفته، هر بار حدود 340 زائر با دو پرواز از مبدا فرودگاه شیراز به فرودگاههای مدینه و طائف منتقل میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسین رکنالدینی؛ معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز افزود: در تعامل با سازمان حج و زیارت تدابیری برای اعزام روحانیون با سابقه همراه کاروانهایی که به طائف اعزام میشوند، اتخاذ شده است. همچنین اطلاعات لازم در خصوص میقات قرن المنازل در اختیار خادمان زائران قرار گرفته و امکان بهرهمندی از آن برای معتمرین فراهم شده است.
این جلسه با گزارش دکتر سید علی مرعشی؛ رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، در خصوص ارائه خدمات پزشکی به بیش از 79 هزار عمرهگزار ادامه یافت. وی گفت: 50,600 نفر به شش درمانگاه این مرکز در مکه و 28,550 نفر به سه درمانگاه دیگر در مدینه مراجعه کردهاند.
وی تعداد مراجعان به درمانگاههای مرکز پزشکی حج در مکه و مدینه را روزانه بین 1,100 تا 1,300 نفر عنوان کرد و افزود: این درمانگاهها که در هتلهای محل اسکان معتمرین مستقر هستند، در شیفتهای 8، 16 و 24 ساعته به عمرهگزاران ایرانی خدمات ارائه میدهند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت نیز بر لزوم توجه به تأمین داروهای عمومی مورد نیاز عمرهگزاران تأکید کرد و در ادامه از مرتضی آقایی، معاون جدید عتبات عالیات سازمان حج، خواست که در اعزام نیروها با توجه به تعداد زائران، تناسب مدنظر قرار گرفته و شناور عمل شود.
در پایان این نشست، از کتاب راهنمای مصور حرمین که به همت حوزه نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت تهیه شده است، با حضور حجتالاسلام والمسلمین نواب، رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از معاونان و مدیران این دو مجموعه رونمایی شد.
این کتاب که توسط حجتالاسلام مجتبی نجفی تدوین شده، با انتخاب تصاویر مناسب، اطلاعات مفیدی درباره اماکن متبرکه در سرزمین وحی در اختیار خادمان فرهنگی و زائران قرار میدهد.
انتهای پیام/