به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، ۱۳۶ نماینده مجلس در نامهای خطاب به اعضای شورای عالی فضای مجازی، بر افشای پشت پرده فیلترشکنها و حکمرانی قانونمند فضای مجازی تاکید کردند.
متن نامه نمایندگان به شرح زیر است:
اعضای محترم شورای عالی فضای مجازی
سلام علیکم
موضوع: تاکید بر افشای پشت پرده فیلتر شکن فروشها و حکمرانی قانونمند فضای مجازی
یکی از اقدامات بسیار مهم و برجسته در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، تشکیل شورای عالی فضای مجازی به ابتکار رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی مدظله العالی است؛ شورایی که به عنوان نقطه کانونی متمرکز برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در مورد فضای مجازی کشور محسوب میشود.
با توجه به رشد روزافزون و چشمگیر فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی و همچنین تأثیر همه جانبه فضای مجازی در عرصههای گوناگون زندگی مردم، بدون تردید، امروز، فضای مجازی یک فضای حقیقی است. از همین رو، نبود حکمرانی قانونمند در عرصه مجازی یک کشور، به معنی نقض حاکمیت ملی است و در صورتی که این نقض حاکمیت ادامه دار باشد، به ناکارآمدی و یا حتی اضمحلال حکمرانی در فضای حقیقی نیز منجر میشود.
از طرفی، گزارشها، حکایت از این دارد که در روزهای آینده موضوع فعالیت مجدد و (بی قید و شرط) سکوهای مجازی خارجی که در گذشته به دلیل تخلفات گسترده و ارتکاب جرایم اخلاقی، نقض حریم خصوصی شهروندان، جاسوسی به نفع دشمنان، اقدامات تروریستی گوناگون برابر قوانین موجود کشور ادامه فعالیت آنها منوط به معرفی نماینده و رعایت قوانین و مقررات کشور شده بود، در شورای عالی فضای مجازی، بررسی میگردد. در این زمینه لازم است به چند نکته اساسی زیر توجه شود:
۱- طرح چنین مسأله ای، آن هم در این روزها و ماههای حساس منطقه و جهان، جای تعجب فراوان دارد! و هدیه شگفتانهای به دشمنان در جنگ نرم برعلیه ملت ایران است! درست در زمانی که دشمنان ما آرزوی ضربه زدن به ایران و مردم آن را دارند و به دنبال ایجاد اغتشاش و آشوبهای اجتماعی در کشور هستند و سکوهای مجازی آنها نیز در فتنههای ۱۳۸۸، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ و به طور کلی در طی سالهای گذشته نشان داده اند که دشمن جمهوری اسلامی و مردم آن هستند، وجهی ندارد که با برخی رفتارهای نابجا، بستر را برای آنها فراهم کنیم. زیرا چنین رفتارهایی، زیر پا گذاشتن بدیهیات حکمرانی است.
۲- غربیها بعضاً با تحریمهای خود، حتی جلوی انتقال دارو و غذا را به ایران گرفته اند تا به جمهوری اسلامی و مردم آن ضربه بزنند، اما همینها برای توسعه ابزارهای حاکمیت گریز، بودجههای کلان اختصاص میدهند و اکثر فیلترشکنهایی که در داخل کشور فعالیت میکنند، منشأ خارجی دارد و با پول پاشی غربیها به صورت رایگان به دست کاربران ایرانی میرسد! لذا از شورای عالی فضای مجازی انتظار میرود برای برچیدن بساط فیلترشکن فروشها و افشای عقبه آنها در کمترین زمان ممکن اقدام لازم را به عمل آورد.
همه اینها نشان میدهد که ما در یک وضعیت جنگ شناختی با فناوریهای بسیار پیچیده قرار داریم. دشمن در برابر هر اقدام ما در عرصه مجازی، طراحی و اقدام میکند؛ از این رو ما هم باید با کمک جوانان نخبه ICT کشور برای مقابله با دشمن، طرح و اقدام داشته باشیم. تسلیم شدن در برابر دشمن در جنگ فناوری مانند به زمین انداختن سلاح و مهمات و تسلیم شدن در جنگ نظامی است.
۳- ضروری است که شورای عالی فضای مجازی به عنوان عالیترین نهاد حاکمیتی در اولویت اول در جهت رفع دغدغههای مقام معظم رهبری به مسائل و موضوعات متعددی که سالها است در زمینه حکمرانی فضای مجازی و همچنین هوش مصنوعی و… بر زمین مانده است، ورود پیدا کند.
پرواضح است مسأله اصلی فضای مجازی کشور، فعالیت انحصاری، یله و رها و هنجارشکنانه چند سکوی آمریکایی نیست، متأسفانه این موضوع، هم اکنون به یک موضوع سیاسی و بازی رسانهای تبدیل شده است. این در حالی است که موضوعات مرتبط با فرهنگ، امنیت ملی، استقلال و عزت کشور نباید به بازیهای رسانهای و سیاستزدگی که مخل امنیت روانی مردم است کشیده شود و نباید این خطوط قرمز به محل مناقشه و به اصطلاح، طنابکشیهای اجتماعی و سیاسی تبدیل شوند؛ بلکه در این زمینهها باید طبق مبانی دینی، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اصول قانون اساسی و با توجه به جنگ فرهنگی موجود، در راستای تحقق حاکمیت و استقلال کامل و حراست از فرهنگ، ارزشها و امنیت کشور و مردم عمل شود. از همین رو، انتظار این است که شورای عالی فضای مجازی به عنوان یک نهاد تخصصی، به هیچ وجه تحت تأثیر برخی سخنان و رفتارهای احساساتی و هیجانی قرار نگیرد.
تکلیف فعالیت یا عدم فعالیت سکوهای خارجی در کشورمان معلوم است؛ با در نظر داشتن آسیبهای فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی که در گذشته از فعالیت بی ضابطه این سکوها تجربه کرده ایم، عقل حکم میکند که حضور این سکوها در کشورمان تنها در صورت تعهد آنها به ارزشهای جامعه اسلامی و رعایت قوانین کشورمان امکانپذیر است و اینکه در کشورمان نماینده رسمی داشته، دفتر نمایندگی تأسیس کنند، سرورهای مربوط به کاربران ایرانی را به داخل کشورمان منتقل نمایند و از انجام اقدامات خصمانه برعلیه استقلال و امنیت کشور خودداری کنند و به هیچ وجه در اقدامات تروریستی و جنگ سایبری دشمنان برعلیه ملت بزرگ ایران کمک و همکاری نکنند. لازم به ذکر است موضوع تعهد سکوهای مجازی به رعایت قوانین کشورها در بسیاری از کشورهای دنیا پذیرفته شده است و سایر کشورها نیز بر اساس منافع ملی و ارزشهایی که دارند، فضای مجازی خود را مدیریت میکنند.
۴- وقتی نظام اسلامی و به طور کلی جبهه مقاومت در تقابل آشکار با آمریکا و صهیونیستها قرار گرفته و اخیراً نیز کشور سوریه به واسطه عملیات شناختی موفق دشمن در بستر شبکههای اجتماعی بیگانه، از سرزمین مقاومت فاصله گرفته است، اهمیت و ضرورت استقلال ملی در فضای سایبر دوچندان شده، مضاف بر آن، ضرورت راهبردی جهانیسازی سرویسهای ارتباط بومی به آن اضافه شده است.
درواقع، مطمئنترین و البته ضروریترین کار این است که با کمک جوانان ایرانی، خودمان در عرصههای گوناگون فضای مجازی، ضمن حفاظت از دستاوردهای بزرگ علمی و شگفت انگیز که با تلاش فعالان علمی و شرکتهای دانش بنیان کشور به دست آمده است با حمایت از آنها صاحب بالاترین رتبه در این فناوریها باشیم و در کنار ثروت آفرینی و ایجاد اشتغال در کشور و پیشتازی در اقتصادی دیجیتال و کسب و کارهای اینترنتی، سهم خود را از عرصه مدیریت و حکمرانی سایبری دنیا به دست آوریم و در تراز قدرتهای جهانی در این عرصه قرار بگیریم. چنین امر مهمی با مصرف کننده بودن، وابسته بودن و سپردن فضای مجازی کشور به سکوهای آمریکایی به دست نمیآید.
والسلام علی من اتبع الهدی
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی