وزیر سابق گردشگری سوریه تاکید کرد: منابع ما همچنان تحت اشغال نیروهای تحت حمایت آمریکا قرار دارند و باید تحریمها برداشته شوند.
به گزارش خبرآنی، «محمد رامی مارتینی» وزیر سابق گردشگری سوریه خاطرنشان کرد: در وهله نخست آنچه برای مردم سوریه در حال حاضر اهمیت دارد، برداشتن تحریمهایی است که بر دوش شهروندان سوری قرار دارد و همچنین کمک به بازسازی زیرساختهای این کشور نیز برایشان بسیار مهم است.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مارتینی در ادامه افزود: امروزه منابع و ثروتهای ما همچنان تحت اشغال نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) تحت حمایت آمریکا هستند و این امر یکی از بزرگترین چالشهایی است که ما با آن روبهرو هستیم.
وی در خصوص اوضاع سیاسی و اقتصادی سوریه گفت این کشور وارد دوره جدیدی شده است که شاهد گشایش دیپلماتیک بیسابقهای است.
مارتینی با بیان اینکه طی سالهای گذشته یک خیزش دیپلماتیک غیرعادی عربی، اروپایی و آمریکایی وجود داشته است، اظهار داشت: امروز همه کشورها به سوریه میآیند و در خصوص آینده صحبت میکنند، این موضوع چیزی است که از سالها پیش به آن امیدوار بودیم.
وزیر سابق گردشگری سوریه همچنین تاکید کرد هیئتهای مردمی، سرمایهداران، تجار و بازرگانان در بخشهای مختلفی مانند اماکن آموزشی و گردشگری به دنبال بازگشت سوریه به روال قبلی هستند و اقدامات لازم در این خصوص را آغاز کردهاند و به دنبال ایجاد فرصتهای سرمایهگذاریهای جدید هستند.
وی در خصوص اوضاع اقتصادی عنوان کرد بهبود قابل توجهی در مهیا کردن مواد اولیه در بازار سوریه مانند گاز، مازوت و بنزین وجود دارد که در مقایسه با گذشته با قیمتهای پایینتری در دسترس هستند. بخش خصوصی نیز به سرعت رو به بهبود است و بخش صنعتی نیز به تدریج شروع به از سرگیری فعالیت خود میکند.
این وزیر سابق سوری همچنین درباره اهمیت نقش کشورهای عربی در برقراری ثبات سوریه گفت: نقش کشورهای عربی امروزه بسیار حائز اهمیت است و نقش سایر کشورهایی که در حمایت از سوریه در زمینههای مختلف مشارکت دارند نیز اهمیت به سزایی دارد. امید زیادی برای تحقق مشارکت واقعی میان تمامی طرفهای سوری با هدف تقویت ثبات سیاسی و اقتصادی در این کشور وجود دارد.
مارتینی در پایان گفت سوریه به برگزاری یک کنفرانس گفتوگوی جامع که تمامی طرفها و شخصیتهای سوری را گرد هم آورد تا در مورد چگونگی ساختن آیندهای بهتر برای این کشور تبادلنظر کنند، چشم امید دوخته است.
پیش از این عبد الحکیم بشار، یکی از رهبران شورای میهنی کُردهای سوری و نائب رئیس جریان موسوم به ائتلاف ملی سوریه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک خاطرنشان کرد که دولت موقت سوریه تصمیم گرفته است که برای انجام گفتوگوی ملی دعوت به عمل آورد.
پیشتر «فیصل مقداد»، وزیر پیشین خارجه و معاون سابق بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه روز یکشنبه در بیانیهای که روزنامه الوطن منتشر کرد، عنوان داشت: سوریه طی ۲ هفته اخیر شاهد تحولات و رخدادهایی بود که توجه ملتهای منطقه و جهان را برانگیخت. بسیاری پیشبینی میکردند که این تحولات همراه با خونریزیها و تخریبهای بسیاری باشد، اما شاهد بودیم که مردم سوریه به ویژه گروههای جوان آن که هدایت این تحرکات را بر عهده داشتند به خوبی آگاه بودند که خشونت وطن را نمیسازد و امیدی را نسبت به آینده روشن ایجاد نمیکند.
این مقام سابق سوریه خاطرنشان کرد: ما برای همه تلاشهای صورت گرفته تا به الان از سوی جوانان سوری از جمله کنفرانس گفتوگوی ملی پیشنهادی امیدواریم که آنچه را حاصل کند که آرمانهای مردم سوریه را برآورده سازد و وجهه متمدنانه کشورشان را از طریق توافق بر سر ترسیم خطوط کلان با آگاهی نشان دهند؛ به گونهای که همه ما را به آینده مطلوب برساند.
مخالفان مسلح سوری پس از پیشرویهای خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند. پس از سقوط حکومت بشار اسد، محمد البشیر در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.
انتهای پیام