به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با استفاده از روشهای نوین گام بزرگی در نگهداری بلند مدت و پایدار ریزجلبکها برداشتند. با این روش امکان حفظ ریزجلبک هماتوکوکوس پلوویالیس با کاربردهای گسترده صنعتی و زیستی فراهم شده است.
محققان بانک میکروارگانیسمهای این مرکز موفق به دستیابی به دانش نوین برای نگهداری بلندمدت به روش لیوفیلیزاسیون ریزجلبک هماتوکوکوس پلوویالیس شدند. این ریزجلبک با کاربردهای گسترده در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی، آبزیپروری و خوراک طیور، بهعنوان یکی از منابع زیستی ارزشمند شناخته میشود.
ریزجلبک هماتوکوکوس پلوویالیس با دارا بودن ترکیبات زیستفعال ارزشمندی نظیر آستاگزانتین، کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب، نقش کلیدی در صنایع مختلف ایفا میکند. نگهداری بلندمدت این میکروارگانیسم با روشهای پیشرفته، گامی اساسی برای حفظ این منابع زیستی گرانبها است.
این دستاورد نوین، فرصتی برای گسترش استفاده از ریزجلبکها در صنایع و پژوهشهای مختلف فراهم میکند و اهمیت ویژهای برای توسعه زیستفناوری در کشور دارد.
در این روش، برای نگهداری سویه هماتوکوکوس پلوویالیس به روش لیوفیلیزاسیون، سه ماده محافظ سرما مورد آزمایش قرار گرفت. سلولها در مرحله رشد نمایی برداشت شده و با مواد محافظ خاص در آمپولها یا کرایوویالها توزیع شدند. این نمونهها در دماهای 4، 80- و 196- درجه سانتیگراد ذخیره و پس از 6 ماه و 1 سال با روش شمارش کلونی (CFU) مورد کنترل کیفی قرار گرفتند.
نتایج این بررسی نشان داد که این سویه زندهمانی مطلوبی داشته و به دلیل تشکیل کیستهای مقاوم با محتوای بالای آستاگزانتین، کیفیت خود را حفظ کرده است.
انتهای پیام/