سجاد انوشیروانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، درباره عملکرد ملیپوشان وزنهبرداری ایران در مسابقات جهانی بزرگسالان در بحرین اظهار داشت: ابتدا خدا را شکر میکنم که همه به سلامت مسابقات را پشت سر گذاشتند و خیلی از بچهها عالی بودند. ما تیم جوانی داریم و واقعیت این است که نفرات این تیم نیاز دارند هم میدان ببینند و هم تجربه کسب کنند. هدف ما درخشش در بازیهای آسیایی ناگویا و المپیک لسآنجلس است. برنامهریزی هم طوری است که تیمی را آماده کنیم تا رفته رفته در میادین مختلف بتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.
وی در ادامه افزود: بحرین آغاز خوبی بود و خودمان هم با توجه به اینکه تیم جوان شده است، پیشبینی میکردیم که در برخی اوزان بچهها نتایج خوبی بگیرند. هفت نفر از نفرات تیم اعزامی زیر 21 سال بودند و با حداقل تجربه حضور داشتند. شما مشاهده کردید که در اکثر اوزان شانس مدال داشتیم و برخی از نفرات میدان بزرگی را داشتند که کمی هم کمتجربه بودند، اما مطمئن باشید این تیم حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
انوشیروانی خاطر نشان کرد: در برخی اوزان بچهها فوقالعاده کار کردند. مدال برنز علی عالیپور ارزشمند بود، همینطور تک مدال علیرضا معینی با توجه به اینکه از ناحیه کتف دچار مشکل بود، وگرنه حداقل مدال طلای یک ضرب و یک مدال هم در مجموع کسب میکرد. در دسته 102 کیلوگرم دو جوان 18 و 19 ساله که آینده درخشانی هم دارند، تمام تلاش خود را کردند. ابوالفضل زارع به خاطر مصدومیتی که از قبل داشت، آنطور که باید و شاید به این رویداد نرسید. او پرانگیزه و با پتانسیل بالاست. علیرضا نصیری نیز در هر سه بخش شانس مدال داشت. متأسفانه وزنههایش افتاد، اما دیدید که یک جوان 18 ساله با بزرگان این دسته مانند فارس الباخ رقابت کرد و این ما را امیدوار کرد که این بچهها در آیندهای نزدیک دست به کارهای بزرگ خواهند زد.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری تصریح کرد: مهدی کرمی بهعنوان یک وزنهبردار بااستعداد، منضبط و در اختیار تیم، مدال برنز حداقل حقش بود. آریا پایدار نیز یک جوان 18 ساله است که کمی قبل از مسابقهاش دچار مسمومیت شده بود و شرایط خوبی نداشت، اما خدا را شکر که خودش را در دو حرکت آخر در یک ضرب و دو ضرب جمع کرد و وزنههای خوبی زد. انتظارات از او با توجه به وزنههایی که در تمرینات زده، خیلی بالاتر است. مطمئنم این جوان شایسته حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
انوشیروانی با اشاره به عملکرد داوودی و یوسفی گفت: در فوقسنگین علی داوودی فوقالعاده بود. روند رو به رشد او در المپیک و پس از آن کاملاً مشخص است و علی امروز یک مدعی بزرگ برای این دسته است، کما اینکه در اینجا هم میتوانست طلا بگیرد، اما دربارهاش مغرضانه تصمیمگیری شد و میتوانستند خطا را نگیرند. علی آنقدر پخته و آماده شده که با وجود آنکه وزنه 250 کیلوگرمی را دو بار انداخت، اما در 253 موفق ظاهر شد. علیرضا یوسفی هم یک پدیده است. درست است که رکوردش در یک ضرب پایین است، اما او وزنهبرداری است که حتماً در این حرکت رشد چشمگیری خواهد داشت. ضمن اینکه قبل از مسابقه هم یک آسیبدیدگی جزئی داشت، اما خودش را رساند. معتقدم فاصله یک ضرب و دو ضرب او کمتر خواهد شد. او در دو ضرب کاری کرد، کارستان و وزنهای را بالای سر برد که مردم دنیا مدتها بود در انتظارش بودند و خدا را شکر بازتاب خوبی در همه دنیا داشت. حتی در جلسه هیئت اجرایی کنفدراسیون آسیا، همه افراد از جمله ریاست فدراسیون جهانی و رئیس کنفدراسیون آسیا از او تمجید کردند. خدا را شکر میکنم که تیم ملی در مسیری قرار میگیرد که بتواند به یک تیم با قدرت تبدیل شود.
وی درباره اوت کردن میرمصطفی جوادی وزنهبردار المپین کشورمان هم یادآور شد: او وزنهبردار فوقالعادهای است که زحمت زیادی هم میکشد، اما یک کمردردی به سراغش آمده است که قبل از مسابقات هم بیشتر شد. برنامهریزی کردهایم که بررسی کامل پزشکی روی او صورت بگیرد و این پیگیری را خواهیم کرد که مشکلش به طور کامل برطرف شود. اگر این مصدومیت نبود، او هم در این مسابقات و هم در المپیک میتوانست یک عملکرد فوقالعاده داشته باشد. او توانایی رقابت با کارلوس ناسار را دارد، اما این مصدومیت عملکردش را با فراز و نشیب همراه کرد. مطمئن باشید او با همان پتانسیلی که قهرمان جهان شد، باز هم با همان اقتدار برمیگردد و حقش را از وزنهبرداری میگیرد. ضمن اینکه او یکی از امیدهای ما برای رویدادهای آینده است.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری تصریح کرد: در واکنش با اینکه گفته میشود این وزنهبرداران زیر نظر فدراسیون کنونی ساخته نشدهاند و در گذشته نیز حضور داشتند و در واقع نوعی یارکشی وجود دارد، گفت: این صحبتهایی که مطرح میشود را اینگونه جواب میدهم که علیرضا یوسفی سه چهار سال قبل هم بود. این خیلی مهم است که روند رو به رشد او را به لطف خدا در تیم جوانان تغییر چشمگیر دادیم. او در حالی 194 کیلوگرم در یک ضرب زد که رکوردی بالاتر از 190 کیلوگرم نداشت. در جوانان جهان با 245 کیلوگرم رکورد زده بود، اما الان به 262 کیلوگرم رسیده است. شرایطش حفظ و بهتر شده و حالا تبدیل به یک وزنهبردار با تراز بالاتر شده است.
انوشیروانی اظهار داشت: علی داوودی در سالهای قبل نیز حضور داشت، اما ببینیم داوودی از آن المپیک تا این المپیک و حتی پس از آن چقدر رشد در رکوردها داشته و در چه سطحی پیشرفت کرده است. پس آنهایی که بودند را حفظ و بهتر کردیم. جوادی خارج از این دردی که به او اجازه نداد، قهرمان جهان شد و او دوباره به روند قبلی برخواهد گشت. مربیان ما برنامهریزی خوبی برایش کردهاند. سایر نفرات را فکر میکنم روزی که به اردو آمدند، نامی از آنها مطرح نبود. کسی از آنها استعدادیابی نکرده بود و نامشان مطرح نبود، ولی ما مسابقات کشوری را در سال 1401 برگزار کردیم و این بچهها شناسایی و به تیم جوانان ملحق شدند.
وی در پایان گفت: بعد از آن با نتایج خوبی که در مسابقات جهانی مکزیک گرفتند و تیم ملی هم با درخشش آنها قهرمان شد، از همان جا به تیم بزرگسالان اضافه شدند. بسیاری از نفرات همین تیم کنونی جزو نفراتی هستند که در دو سه سال اخیر کشف شدند و روی آنها کار شده است و به نفرات با پتانسیل تبدیل شدهاند. پس ما هم نسلسازی کردیم و هم نفرات باقیمانده از نسل قبلی را توانستیم با یک روند رو به رشد حفظ کنیم. میخواهم بگویم این جوانگرایی که انجام شده و امثال زارع، پایدار، نصیری که در بزرگسالان جهان وزنه زدند، در مسابقات جوانان آسیا نیز روی تخته میروند. اینها برآیند کشف و حفظ استعدادها و همچنین استعدادپروری همین فدراسیون هستند. نتایجی که آنها گرفتند، نشاندهنده این حقایق است.
انتهای پیام/