طراحی و ساخت موتور حفاری درون چاهی توسط متخصصان جهاد دانشگاهی شریف

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، مهندس فاطمه حافظی معاون پژوهش فناوری سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با اعلام این خبر گفت: متخصصان سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با روحیه خودباوری و اتکا به تعهد و دانش فنی موفق شدند با بومی سازی این تکنولوژی پیشرفته، گامی در جهت نیاز داخلی بردارند.

مهندس حافظی با اشاره به اهمیت رفع مشکلات صنعت کشور در زمینه حفاری جهت‌دار و افقی چاه‌های نفت، بخصوص در رقابت با کشورهای رقیب در حوزه نفت، ادامه داد: این پروژه که با حمایت صندوق توسعه ملی به عنوان طرح فناورانه کشور به سرانجام رسیده است، به عنوان دستاورد ملی ارزشمندی محسوب می‌گردد که پس از تجاری سازی ضمن جلوگیری از وابستگی به واردات از خروج میلیاردها ارز از کشور جلوگیری خواهد نمود.

معاون پژوهش فناوری سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با اشاره به این مطلب که، موتورهای درون چاهی در صنعت حفاری چاه‌های نفت به ویژه حفاری جهت‌دار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تاکید کرد: مهم‌ترین خصوصیت این محصول آن است که تولیدکنندگان را در سراسر جهان قادر می‌سازد از مخازنی برداشت نمایند که برداشت از آنها از نظر اقتصادی با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.

حافظی با اشاره به این نکته که، در حال حاضر شرکت‌های بهره‌بردار به واردات این محصول استراتژیک وابسته هستند و با توجه تحریم‌های ناعادلانه دشمن، تأمین این محصول با مشکلاتی متعددی همراه است، اضافه کرد: در این طرح، بومی‌سازی ساخت دو نوع موتور درون‌چاهی در سایزهای ۴/۶۳ و ۸/۲۱ اینچ که دارای کاربرد زیادی هستند، می‌تواند نقش بسزایی در حل مشکلات صنعت نفت کشور داشته باشد.

وی، توانایی طراحی موتورهای درون چاهی در سایزهای مختلف با استفاده از توانمندی کارشناس داخلی و تولید و در دسترس بودن قطعات موتور و ایجاد بخش تعمیر در داخل کشور را از اهمیت انجام این پروژه بزرگ ملی عنوان نمود که با پشت سرگذاشتن سومین مرحله از تست‌های عملیاتی با زمان کارکرد (۱۲۰ ساعت) و پیشروی حفاری ۵۰ متر توانست با موفقیت استاندارهای لازم را کسب نماید.

عضو هئیت علمی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، توانایی ساخت و تولید ابزارهای لازم برای تولید قطعات موتور درون چاهی و ارتقاء سطح علمی و تکنولوژیکی صنایع داخلی را از دیگر قابلیت‌های این دستاورد ملی عنوان کرد که به ید توانای مهندسان مکانیک، متالورژی و صنایع سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف محقق گردیده است. لازم به ذکر است، قطعات این محصول امسال در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار در معرض نمایش حاضران قرار گرفت.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.