به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمدرضا نصیری؛ سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اظهار کرد: کترینگهای صنعتی که وظیفه تأمین وعدههای غذایی در مقیاسهای بزرگ را بر عهده دارند، یکی از مهمترین بخشهای زنجیره تأمین غذا در کشور به شمار میآیند. این کترینگها با دامنه کاربرد هواپیمایی، ریلی و آشپزخانههای صنعتی به دلیل تامین غذای آحاد جامعه در شرایط مختلف یاید بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی کترینگهای غذایی توجه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی کترینگهای غذایی در تمامی مراحل تولید، از تأمین مواد اولیه تا طبخ، بستهبندی و توزیع غذا، باید براساس ضوابط بهداشتی و الزامات ایمنی عمل کنند.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی تأکید کرد که کوتاهی در این زمینه میتواند سلامت عمومی را تهدید کرده و موجب شیوع بیماریهای ناشی از غذا شود.
نصیری با اشاره به اهمیت حفظ ایمنی غذا در کترینگهای هوایی افزود: در پروازها، تأمین غذای باکیفیت و ایمن بهویژه به دلیل تغییرات ارتفاع و دما بسیار حیاتی است. استفاده از مواد اولیه مناسب، نگهداری اصولی مطابق با زنجیره دمایی مناسب و بستهبندی متناسب با نوع فرآورده غذایی و آشامیدنی از جمله نکاتی است که این مراکز باید رعایت کنند تا سلامت مسافران تضمین شود.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کیترینگ های فرآورده های غذایی و آشامیدنی در ادامه به نقش کترینگهای ریلی و زمینی در سفرهای طولانی پرداخت و گفت این کترینگها باید با بهرهگیری از تجهیزات بهروز، شیوههای بهینه نگهداری و بستهبندی مناسب، کیفیت غذا را حفظ کنند. همچنین، بهداشت محیط و مدیریت پسماند در این مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با ارائه نمونههایی، غذاهای سالم و ناسالم کترینگی را برای آگاهی عموم مردم معرفی و عنوان کرد: غذاهای سالم شامل مواردی مانند برنج و گوشت کاملاً پخته، غذاهای تازه با طعم و بوی طبیعی و بستهبندیهایی تمیز و ایمن هستند. از سوی دیگر، غذاهایی با بوی نامطبوع، بستهبندیهای آسیبدیده یا آلودگیهای ظاهری، و مواد غذایی که در شرایط نامناسب نگهداری شدهاند، در دسته غذاهای نامناسب قرار میگیرند.
نصیری تأکید کرد: انتخاب کترینگهای مورد تایید سازمان غذا و دارو در کنار نظارت معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور میتواند نقشی اساسی در ارتقای سلامت عمومی و کاهش مخاطرات تغذیهای ایفا کند. با توجه لزوم کنترل مستمر این امر با انجام آزمونهای دورهایی از غذاهای تهیه شده در کترینگهای صنعتی توسط معاونت های غذا و دارو انجام آزمایشهای تخصصی جهت صحت تامین غذای سالم صورت میپذیرد.
انتهای پیام/