رهبران اروپایی از ما خواستند در توافق برجام بمانیم/در حل سیاسی توافق هستهای تردید داریم
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (شنبه 10 شهریور) در نخستین جشنواره ملی تجارت موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف که در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی رازی برگزار شد، در سخنانی به نقض توافق هستهای از سوی آمریکا اشاره کرد و گفت: در حال گفتگو با اروپاییها در زمینه توافق هستیم اما گفتوگوهای کلان اروپاییها دورنمای خوبی نشان نمیدهد، در عمل مشخص نیست که چقدر موفق باشند و در اینکه بتوانند از نظر سیاسی برای حل موضوع موفق عمل کنند، نیز تردید وجود دارد.وی با بیان اینکه شرایط امروز، مصاف کلاسیک با دشمن نیست و پیچیدگیهایی دارد که همه ابعاد آن را باید فهم کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران حرف بلند پروازانهای برای استفاده از تجهیزات و تکنولوژیها به خصوص در موضوع هستهای نمیزند که قابل فهم نباشد.
رئیس مجلس ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران مسیر پیشرفت را در زمینه تکنولوژی و به خصوص هستهای در پیش گرفته است. بارها گفتهایم که به سمت تولید سلاح هستهای پیش نمیرویم و حتی گفتیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی از مجموعه تأسیسات هستهای ما بازدید کند. در این شرایط بود که رهبر معظم انقلاب فتوایی مبنی بر ممنوعیت ساخت سلاح هستهای صادر کردند و ما هم به آن پایبند هستیم.
لاریجانی اضافه کرد: پس از فتوای رهبر انقلاب و اینکه بارها گفته بودیم از سلاح هستهای استفاده و آن را تولید نیز نمیکنیم، گفتند که میخواهند با ما مذاکره کنند و ایران مذاکره را پذیرفت.
وی با تأکید بر اینکه دولت فعلی تلاش کرد که مذاکرات هستهای به نتیجه برسد، افزود: انصافا آقایان روحانی و ظریف زحمات زیادی کشیدند که مذاکرات هستهای به نتیجه رسد؛ البته در هر مذاکرهای خواستههایی وجود دارد و طرفها خواستههای خود را مطرح میکنند اما در نهایت به توافق رسیدیم.
هدف توافق هستهای حفظ دانش هستهای بود
رئیس قوه مقننه هدف ایران از توافق هستهای را کاهش فشار به روی مردم و نیز حفظ دانش هستهای دانست و تصریح کرد: میتوانستیم پس از خروج آمریکا از توافق هستهای خارج شویم اما رهبران اروپاییها از ما خواستند که در این توافق بمانیم اما در تصمیم گیریهای آنها تردید وجود داشت. ایران پذیرفت که دورهای را برای ادامه توافق هستهای با اروپاییها قرار دهد تا ببینیم که آنها توانایی سیاسی برای حل موضوع را دارند یا خیر که این عقلایی بود.
لاریجانی اضافه کرد: در این روش جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره با اروپاییها اختلاف نظرهایی وجود دارد و درباره این زمان هم که برای اروپاییها قائل شدیم حرف و حدیثهایی بود. اما در نهایت این مهلت را به اروپاییها دادیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اذعان به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مجموعه عوامل پزشکی ما خوب تلاش کردند و با احساس مسئولیت کار کردند، اظهار داشت: در این دوران طراحیهای سنجیدهای از سوی مجموعه پزشکی صورت گرفته است، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وضع بسامانی در این حوزه نداشتیم اما این حرکت انقلاب باعث شد که نیروهای پزشکی ما فکر کردند و اوضاع را سامان دادند و وزارت بهداشت را صاحب فکر کردند و ساماندهی خوبی در کشور انجام شد.
رئیس مجلس تصریح کرد: امروز نیروهای متخصص ما در حوزه پزشکی به قدری افزایش یافته که صادرات پزشک هم داریم که به کشورهای مختلف میروند. در دوران دفاع مقدس هم پزشکان مسئولیت شناسانه عمل کردند و با درک شرایط آن زمان خدمات خود را با احساس مسئولیت ارائه میدادند.
لاریجانی با اشاره به نقش اتکا به بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان گفت: باید برای فعال شدن بخش مردمی اقتصاد در همه بخشها، به خصوص در بخش بهداشت تلاش کنیم، بیمارستانهای خصوصی خوبی پس از انقلاب راه اندازی شدند و تجهیزات خوبی نیز وارد شده است. طرح تحول سلامت هم که در این دولت پیگیری شده خوب است و از آقای هاشمی وزیر بهداشت که با همت در این حوزه ورود کرد، تشکر میکنم.
مردم تا حدودی از بخشهای امنیت و بهداشت رضایت دارند
وی با تأکید بر اینکه مردم تا حدودی از بخشهای امنیت و بهداشت رضایت دارند، گفت: در برخی نظرسنجیها رضایتمندی مردم در این بخشها وجود دارد. مردم در نظرخواهیها حقیقت را میگویند که بخشهای امنیت و سلامت نسبت به سایر بخشها نمره خوبی دارند.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: بخشی از مشکلات در حوزه بدهی داروخانهها و بیمارستانهاست که این امر باید ساماندهی شود.
لاریجانی تصریح کرد: حمایتهای ما از بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان باید بیشتر شود تا فشارهای هزینهای را کاهش دهیم، واگذاری بیمارستانهای نیمه تمام که قدرت تکمیل آن را نداریم امر پسندیدهای است که باید دنبال شود.
وی افزود: در شورای هماهنگی اقتصاد قوا نیز سازوکارهایی برای واگذاری طرحها در حوزه بهداشت و سلامت فراهم کردیم تا انگیزه برای بخش خصوصی ایجاد شود.
رئیس مجلس با توصیه به رؤسای دانشگاهها و بیمارستانها بر استفاده از ظرفیت تولید داخل در حوزه بهداشت و سلامت تأکید کرد و گفت: ما با توجه به شرایط موجود مجبوریم از تولیدات داخل استفاده کنیم، واقعیت این است که برخی از شرکتهای بزرگ ممکن است نتوانند با ما کار و یا منابع را تأمین کنند؛ البته ممکن است با اروپاییها به توافق برسیم و برخی شرکتهای کوچک آنها با ما کار کنند اما باید روی پای خودمان بایستیم و این امر در این شرایط ضرورت دارد.
29215