بالاترین میزان مهاجرت‌های استانی نخبگان در آذربایجان غربی/شرط اعطای تسهیلات ۱۵ میلیونی بلاعوض به دانشجویان دکتری

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشور با دو نوع مهاجرت از استان‌ها به شهرهای همجوار و مهاجرت از کشور به خارج مواجه است، گفت: از این رو یکی از دغدغه استانداران باید این باشد که نخبگان خود را در داخل استان حفظ کنند، وگرنه استان‌ها نمی‌توانند پیشرفت کنند.

به گزارش خبرآنی، دکتر حسین افشین در گفت‌وگوی ویژه شبکه خبر صدا و سیما در خصوص روند مهاجرت نخبگان به ویژه در رشته‌های فنی و مهندسی، اظهار کرد: در این زمینه باید ببینیم که چرا نخبگان ما مهاجرت می‌کنند. این مساله، موضوعی سیاسی-اقتصادی و اجتماعی است و باید دید که در این حوزه‌ها چه کارهایی می‌توان انجام داد.

وی مهمترین دلیل مهاجرت نخبگان را مسایل اقتصادی و صنعتی دانست و افزود: این گفته به این معنا است که فرد مشاهده می‌کند که به نسبت دانش و یافته‌های خود می‌تواند در کشور ایده خود را به محصول تبدیل کند یا خیر؟

افشین با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان آنقدر قدرت ندارد که همه مسائل مرتبط با امور نخبگان را مرتفع کند، خاطر نشان کرد: ما سازمانی داریم که نمی‌تواند کلیه مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را حل کند و عموما این مسایل بیشتر به معاونت علمی بر می‌گردد نه به بنیاد ملی نخبگان.

وی یکی از مسایل مهم حوزه نخبگان را مسکن نخبگان عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه باید مساله مسکن نخبگان را مرتفع کنیم. در همه دنیا به این صورت است که فردی که نخبه است، ملکی را می‌گیرد و در قالب اجاره به شرط تملیک، ملک را صاحب می‌شود، ولی در کشور ما در قانون جهش مسکن از همه اقشار حمایت شده به جز نخبگان و این گلایه در رابطه با این قانون وجود دارد.

افشین اضافه کرد: در این زمینه متنی را ارائه دادم که در قانون بودجه بحث مسکن نخبگان را مطرح کنیم که نشد، ولی باید تلاش کنیم که این مساله را در قالب لایحه مرتفع کنیم. ولی در کنار آن با استانداران مسکن نخبگان را پیگیری می‌کنم و در برخی از استان‌ها در این زمینه خوب پیش رفتند.

معاون علمی رئیس‌جمهور شهر یزد را در این زمینه پیشرو دانست و یادآور شد: در این طرح وقتی زمین در اختیار نخبگان قرار گیرد، با اعطای وام با بهره مناسب، نخبگان می‌توانند صاحب خانه شوند.

وی، مذاکره با استاندار استان اصفهان و شهرداری تهران را گام دیگر معاونت علمی برای رفع مشکلات مسکن نخبگان عنوان و اظهار کرد: ما در حال پیگیری این موضوع هستیم تا بتوانیم این مشکل اساسی را حل کنیم.

مواجهه کشور با دو نوع مهاجرت نخبگان

افشین با تاکید بر اینکه تامین مسکن نخبگان باید تبدیل به دغدغه استان‌ها شود، افزود: در مذاکره با استانداران اعلام کردم که ما با دو نوع مهاجرت روبرو هستیم؛ یک نوع آن مهاجرت نخبگان از استان‌ها به تهران و یا شهرهای اطراف بزرگتر و نوع دیگر مهاجرت از کشور به خارج است و ما باید با هر دو نوع مهاجرت مقابله کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه آذربایجان غربی بالاترین میزان مهاجرت استانی را دارد، گفت: این استان دارای بالاترین میزان نخبگان است، ولی مهاجرت نخبگان این استان به شهرهای همجوار بسیار شدید است. تعداد زیادی از نخبگان این استان به استان‌های دیگر چون آذربایجان شرقی، کردستان و تهران و زنجان می‌روند.

وی تاکید کرد: از این رو یکی از دغدغه استانداران باید این باشد که نخبگان خود را در داخل استان حفظ کنند، وگرنه استان‌ها نمی‌توانند پیشرفت کنند. حفظ نخبگان در استان‌ها در سایه همکاری با معاونت علمی است و برای حفظ نخبگان نیاز است تا به منظور ایجاد اشتغال آنها و تبدیل ایده‌هایشان به محصول، تسهیلات اعطا کنیم. با این حمایت‌ها حتما نخبگان در محل زندگی خود می‌مانند.

به گفته این مقام مسوول، استان قم برای تامین مسکن نخبگان در مرحله پیگیری است و در استان اصفهان چندین مکان را برای استقرار مسکن نخبگان پیشنهاد داده‌اند.

افشین تاکید کرد: نهضت تامین مسکن نخبگان باید در کشور صورت گیرد و رسانه ملی نیز باید این موضوع را از ما و استانداران پیگیری کند.

هوش مصنوعی

افشین با اشاره به ضرورت ایجاد سازمان هوش مصنوعی در کشور، افزود: ممکن است خطایی از سوی تنظیم‌گر هوش مصنوعی صورت گیرد و سوال اینجاست که آیا مقصر کسی است که برنامه هوش مصنوعی را نوشته؟ مقصر کسی است که از این برنامه استفاده کرده است؟ این مسایل باید در جایی حل و فصل شود.

وی اظهار کرد: ممکن است صدا و تصویر من با هوش مصنوعی تدوین شود و مصاحبه‌ای از من منتشر شود و آیا فردی که این تدوین را انجام داده است، مرتکب جرم شده است یا خیر؟ در این شرایط درستی یا نادرستی تصویر برای ما مشخص نیست و لازم است نهادی به آن رسیدگی کند که در این زمینه به سازمانی نیاز است.

افشین در پاسخ به این سوال که آیا ریاست این سازمان دستیار ویژه رئیس جمهور در امور هوش مصنوعی شود یا خیر، با بیان اینکه نمی‌توان به این سوال پاسخ داد، یادآور شد: بسته به نحوه تنظیم اساسنامه هوش مصنوعی، ریاست آن مشخص خواهدشد که به چه صورتی خواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوز با بیان اینکه مفهوم دستیار هوش مصنوعی با دستیار سازمان هوش مصنوعی متفاوت است، خاطر نشان کرد: اینکه پرسیده شود معاون علمی دستیار علمی رئیس جمهور است یا فرد دیگر دستیار علمی ایشان است، پاسخ آن را باید رئیس جمهور اعلام کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به ایجاد دستیار هوشمند دولت توضیح داد: در هوش مصنوعی داده‌های بسیاری در اختیار داریم که بر اساس آنها قرار است تصمیمات مناسب اتخاذ شود. به عنوان نمونه می‌خواهیم قانونی در مجلس مصوب کنیم که نمی‌دانیم این قانون چه اثری در جامعه دارد و قادر به شبیه‌سازی مناسب نیستیم، ولی با استفاده از هوش مصنوعی از داده‌هایمان برای تصمیم‌گیری‌های مناسب بهره برداری می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.