به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، ایران در زمینه مقالات هوش مصنوعی، چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت در حال حاضر در جایگاه دوم منطقه پس از عربستان قرار دارد و با طی روند فعلی در سالهای آینده این جایگاه را به ترکیه و در میان مدت به امارات واگذار خواهد کرد.
میانگین رشد تعداد مقالات هوش مصنوعی در ایران پایینتر از میانگین جهانی است و از سال 2019 به بعد به طور مداوم کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل ایران سهم 7 درصدی خود از تعداد مقالات هوش مصنوعی در جهان و رتبه اول منطقه و یکی از کشورهای برتر جهان در سال 2013 را از دست داده و از سال 2022 به بعد پس از عربستان در جایگاه دوم منطقه قرار دارد.
ایران در سال 2023 تنها 3.2 درصد از کل مقالات با تأثیر بالای هوش مصنوعی را در اختیار دارد و ترکیه براساس سرعت رشد بالا به زودی جایگاه ایران در منطقه را خواهد گرفت.
تبدیل دانش علمی به پتنت یک چالش حیاتی در اکوسیستم نوآوری کشور است و این موضوع نشان می دهد که با ادامه روند فعلی در سالهای آتی ایران در این زمینه به شدت از کشورهای منطقه مانند عربستان و ترکیه عقب خواهد افتاد.
به جز رژیم صهیونیستی تقریباً هیچ یک از کشورهای منطقه جایگاه مناسبی در زمینه پتنت نداشته و بسیاری از کشورهای منطقه دچار عقب ماندگی جدی نسبت به کشورهای منتخب در حوزه هوش مصنوعی هستند.
در حال حاضر ایران به جز ترکیه با هیچ یک از کشورهای منطقه همکاری علمی قابل توجهی ندارد و مهمترین همکاران بین المللی علمی ایران در زمینه هوش مصنوعی به ترتیب آمریکا، کانادا، استرالیا و چین هستند.
برخلاف ایران، عربستان در همکاریهای علمی بینالمللی روندی کاملاً متفاوت را طی کرده و ضمن برقراری تعادل در همکاری با چین و آمریکا تمرکز خود را بر همکاری با کشورهای منطقه و هند گذاشته است. در حال حاضر هند، پاکستان و مصر به ترتیب سه همکار علمی برتر عربستان در زمینه هوش مصنوعی هستند.
ترکیه از همکاری علمی با ایران بهره برده و تا سال 2022 ایران دومین همکار علمی کشور ترکیه پس از آمریکا بوده است. از سال 2022 به بعد، ترکیه مسیری متفاوت در پیش گرفته و هم اکنون ایران پس از هند، چین و انگلستان در جایگاه پنجم همکاریهای بین المللی ترکیه قرار دارد.
انتهای پیام/