"سیمرغ" گواهی بر خودکفایی فضایی ایران در میان 11 کشور برتر

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، جدیدترین محموله فضایی کشور توسط ماهواره‌بر دو مرحله‌ای «سیمرغ» دیروز به فضا ارسال شد. این پرتاب شامل نخستین بلوک انتقال مداری است که مأموریت آن حرکت از مدار 400 کیلومتری زمین به مدار 7000 کیلومتری زمین است. در این فرآیند، پس از چند دور چرخش به دور کره زمین و رسیدن به تثبیت، ارتفاع مدار با استفاده از سیستم پیشرانشی که برای این مأموریت طراحی شده است به حدود 7000 کیلومتر ارتقا می‌یابد.

ماهواه‌بر «سیمرغ» همچنین محموله‌های دیگری نیز حمل کرد. از جمله، محموله تحقیقاتی سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و ماهواره مخابراتی تحقیقاتی «فخر 1» که حاصل طراحی و ساخت متخصصان فضایی وزارت دفاع است. این ماهواره با هدف دستیابی به فناوری‌های ارتباطی و فضاپایه ارتش به فضا ارسال می‌شود.

هدف اصلی این مأموریت، تثبیت فناوری پرتاب‌های چندگانه در کشور است. همچنین، مأموریت اصلی ماهواره «فخر 1» اثبات فناوری‌های کلیدی مورد نیاز در منظومه ماهواره‌های مکعبی است که توانایی پشتیبانی از مأموریت‌های تصویربرداری و کاهش طیف الکترومغناطیسی را دارند.

سه محموله این ماهواره‌بر جمعاً 300 کیلوگرم وزن داشت. «سیمرغ» قوی‌ترین ماهواره‌بر ایران است که علاوه بر ویژگی‌های خاص خود، دارای تراست اولیه  یعنی قدرت واکنشی 144 تن از زمین است یعنی قادر است 144 تن را از زمین بلند کند.

این پرتاب به‌ویژه از این جهت حائز اهمیت است که نسبت به پرتاب‌های قبلی، قابلیت‌های بالاتری دارد. با توسعه و بهینه‌سازی‌های آینده در ماهواره‌بر «سیمرغ»، این وزن در آینده نزدیک به 500 کیلوگرم ارتقا خواهد یافت.

ایران یکی از 11 کشور دارای چرخه کامل فضایی است؛ بدین معنا که طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره و ماهواره‌بر به‌طور کاملاً بومی انجام می‌شود. از ابتدای دولت چهاردهم، دو پرتاب موفق فضایی صورت گرفته است و در این پرتاب، برای اولین بار ماهواره‌بر به سرعت 7.6 کیلومتر بر ثانیه دست یافت.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.