به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، نانو ماهواره فخر 1 که صبح امروز به عنوان محموله جانبی به همراه بلوک انتقال مداری سامان1 و یک محموله تحقیقاتی دیگر توسط ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شد، به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است. این ماهواره که به منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده، به نام فخر 1 نام گذاری شده است دارای ابعاد 3 واحدی (3U) بوده و جرم آن کمتر از 10 کیلوگرم است.
.
ماهواره فخر 1 با مأموریت اثبات فناورییهای کلیدی در منظومه ماهوارههای مکعبی، و به عنوان محموله جانبی توسط پرتابگر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شده است. تثبیت فناوری پرتاب چندگانه توسط پرتابگر سیمرغ ، هدف اولیه این ماموریت فضایی به شمار می رود.
زیرسامانه های کلیدی بکار رفته در ماهواره فخر 1 شامل، رایانه مرکزی، انرژی و مدیریت توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است که اغلب تجهیزات آنها در مقیاس نانو ماهواره ها توسط شرکت های دانش بنیان داخلی، بومیسازی شده و برای نخستین بار به فضا پرتاب می شوند.
ارزیابی عملکرد زیرسامانههای یاد شده تحت شرایط اقلیم فضا، به منظور بررسی توانایی منظومه ماهواره های مکعبی در اجرای ماموریتهای فضایی تصویر برداری و پایش طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره فخر 1 به شمار می رود.
این ماهواره بعداز جدایش از ماهواره بر داده های تله متری راکه شامل اطلاعات زیر سامانه ها و حسگرهای ماهواره است را ارسال نمود، این ماهواره همچنین در گذر اول فرمان های ارسالی از ایستگاههای زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد. دریافت داده های تله متری ماهواره از ایستگاههای زمینی در گذر بعدی نشانگر تثبیت ماهواره در مدار است.
انتهای پیام/