کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی در کشور به همت دانش‌بنیان‌ها

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، واکسیناسیون در دامپروری اهمیت بسیاری دارد و به عنوان یک استراتژی اساسی در کنترل بیماری‌ها، کاهش شیوع بیماری‌ها و حفظ سلامت دام‌ها شناخته می‌شود.

این اقدام نه تنها باعث افزایش ایمنی دام‌ها می‌شود بلکه بهره‌وری و رشد و تولید محصولات دامی را هم افزایش می‌دهد. واکسن تب برفکی به عنوان یکی از اساسی‌ترین و مهمترین واکسن‌های دامی برای مقابله با این بیماری در میان دام‌ها محسوب می‌شود. واکسینه شدن دام‌ها به ویروس تب برفکی، نه تنها سلامت دام‌ها و افزایش ایمنی آنها را به همراه دارد بلکه از نظر اقتصادی هم می‌تواند منجر به افزایش تولید دام و فرآورده‌های خام دامی باشد.

در همین راستا شرکت دانش‌بنیان ویراواکسن شایا (viravaccine.ir) با راه اندازی و توسعه خط تولید واکسن تب برفکی نقش عمده‌ای در کاهش این بیماری و همچنین کاهش ارزبری در کشور داشته است.

دکتر سجاد پزشکی مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا درباره تاسیس این شرکت و زمینه فعالیت‌های آن گفت: شرکت ویرا واکسن شایا را با زمینه تولید محصولات دامی در سال ۹۶ و در مرکز رشد بهنود فارمد البرز در شهرستان نظرآباد استان البرز تاسیس کردیم. اولین خط تولید واکسن‌های دامی را تحت استاندارد GMP در کشور راه اندازی کردیم که این خط تولید، منجر به تولید سه محصول استراتژیک حوزه سلامت دامی در سال های ۹۸ ،۹۹ و ۱۴۰۰ شد که کشور را از نظر واردات این محصولات استراتژیک بی‌نیاز کرد.

به گفته وی، در سال ۹۸ اولین محصول با عنوان واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک به بهره‌برداری رسید. در سال ۹۹ دومین محصول این شرکت دانش بنیان با عنوان واکسن اکتیما که برای اولین بار در کشور و با تکنولوژی کاملا بومی و تلاش‌های تیم R&D این شرکت، تولید و به بازار عرضه شد. در سال ۹۹ به واسطه کمبود شدید واکسن تب برفکی در کشور و در اولویت تولید قرار گرفتن این واکسن از طرف معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری برای رفع نیاز کشور، شرکت دانش بنیان ویرا واکسن شایا به عنوان یکی از شرکت‌های تولیدکننده، برای تولید این واکسن اعلام آمادگی نمود و در سال ۱۴۰۰ خط تولید واکسن تب برفکی که یکی از بزرگترین و پیشرفته‌ترین خطوط تولید این واکسن در کشور است، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا درباره توسعه خط تولید واکسن تب برفکی خاطرنشان کرد: به ترتیب در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ واکسن تب برفکی پایه آبی و پایه روغنی را به بازار عرضه کردیم. در حال حاضر با توجه به ظرفیت شرکت و کیفیت محصولات تولید شده عملا نیازی به واردات این واکسن به شکل سابق نداریم تا جایی که واردات این واکسن تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده و تنها تعداد معدودی از دامدارهای صنعتی خاص که همواره علاقمند به استفاده از واکسن‌های خارجی بوده‌اند، به محصولات خارجی موجود در بازار رجوع می‌کنند.

وی درباره بهره‌گیری از گروه‌های تحقیق و پژوهش در تولید محصولات شرکت ویراواکسن شایا اظهار کرد: گروه‌های تحقیق و پژوهش به دو دسته تقسیم می‌شوند. به واسطه حساسیت و استراتژیک بودن فعالیت‌های واحد تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان قطعا هیچ فعالیتی تنها توسط تیم داخلی R&D شرکت‌ها به نتیجه نخواهد رسید. به همین دلیل از ابتدای فرآیند تولید، از تیم‌های مختلف دانشگاهی و افراد فعال در این حوزه که در بیرون از شرکت حضور دارند کمک گرفتیم. این همکاری در جهت ارتقاء محصولات و تسهیل ورودشان به بازار ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا با اعلام اینکه حدود سه سال است که دو محصول این شرکت دانش‌بنیان یعنی واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) و لمپی اسکین (LSD) را سالانه و با ارزآوری ۶۰۰ هزار دلار صادر می‌کند، درباره برنامه‌های در نظر گرفته برای صادرات واکسن تب برفکی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده تا پایان امسال قراردادهایی با ارزش ۱۰ میلیون دلار با دو شرکت خارجی منعقد می‌کنیم. البته امکان ارزآوری بیشتری برای این محصول وجود دارد اما در حال حاضر با توجه به ظرفیت و شرایط تولید به این مقدار بسنده می‌کنیم.

وی افزود: تا قبل از ورود محصول شرکت ما به بازار، سالانه تقریبا حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دوز واکسن تب برفکی را از کشورهای مختلفی چون ترکیه، روسیه، آلمان، اردن و ... وارد می‌شد که به صورت تقریبی مبلغی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار ارزبری داشته است. اما خوشبختانه با ورود شرکت ما به بازار و تکمیل زنجیره نیاز کشور، واردات تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته دکتر سجاد پزشکی، واکسن تب برفکی این شرکت دانش‌بنیان نسبت به تولیدات داخلی در حوزه قیمت، از مزیت رقابتی قابل توجهی برخوردار است. به طوری که قیمت واکسن تب برفکی در بازار بین ۸۵ تا ۱۳۰ هزار تومان بوده در حالی که قیمت محصول شرکت ویراواکسن شایا با یک سوم این قیمت به مصرف کنندگان این محصول عرضه میشود.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا با اشاره به نقش این شرکت در اشتغالزایی در کشور بیان کرد: در هنگام تاسیس این شرکت، در سال ۱۳۹۶، یک نیروی انسانی مشغول به کار بود در حالی که امروزه تقریبا ۱۰۵ نفر از استان البرز به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند. از ابتدا، سیاستی را در پیش گرفتیم که با توجه به موقعیت کارخانه جذب نیرو انسانی از استان البرز باشد. به صورت غیر مستقیم هم حدود ۴۰۰ نفر اشتغال زایی ایجاد گردیده است که در زمینه تامین مواد اولیه، بازار یابی و فروش محصولات و زمینه های دیگر مورد نیاز این شرکت می باشد.

دکتر پزشکی افزود: البته در کشور زنجیره فروش هم داریم که بخشی از خدمات آن مرتبط با شرکت ما است. در ۳۰ استان کشور نمایندگی فعال داریم که کار بازاریابی و فروش محصولات را در استان های کشور انجام می‌دهند. طبق محاسباتی که در صنعت وجود دارد، بین سه تا چهار برابر میزان اشتغال مستقیم در یک مجموعه، اشتغال غیر مستقیم ایجاد می‎شود. این اشتغال غیر مستقیم ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر را شامل می‎شود.

سجاد پزشکی درباره تاثیرات صندوق نوآوری و شکوفایی در رشد و توسعه خط تولیدات واکسن و تجهیزات پزشکی بیان کرد: شرکت ما طی هفت سال گذشته برای راه‌اندازی و توسعه خط تولید واکسن تب برفکی، گسترش فعالیت‌ها و ورود این واکسن به بازار سه نوع تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرد.

وی درباره نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در به سرانجام رساندن طرح ها و محصولات شرکت های دانش‌بنیان افزود: اصلی ترین نهادی که شرکت‌های دانش‌بنیان در مقوله سرمایه ثابت و سرمایه در گردش می‌توانند از آن کمک بگیرند، صندوق نوآوری و شکوفایی است. هزینه‌های مواد اولیه و سربار موجود در صنعت و نرخ حقوق و دستمزد مجموعه‌های بیوتک و شرکت‌های دانش‌بنیان پزشکی و دارویی، ادامه فعالیت‌ها، برنامه‌ها و اهداف پیش‌بینی شده شرکت‌ها را دشوار می‌کند. طبیعتا نرخ و حجم مبلغ تسهیلات منابع صندوق نوآوری که به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده می‌شود، مناسب‌تر و موثرتر و در به سرانجام رساندن تعهداتمان در مسیر تولید این محصولات مورد نیاز، تسهیل‌کننده‌تر است.

به گفته او، صندوق نوآوری به واسطه رسالتش در تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان توانسته نقش بسزایی در تولید محصولات شرکت‌های دانش بنیان ایفا کند. با توجه به اینکه بانک‌ها در سال‌های گذشته بیش از اعطای تسهیلات تولید، متمرکز بر پرداخت تسهیلات تکلیفی هستند، وزن صندوق در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یافته و با در اختیار گذاشتن منابع مالی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، به عنوان مهمترین نهاد تاثیرگذار در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌آید.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.