به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، همایش ملی مراقبت از خاک امروز در شهر اهواز برگزار شد. شینا انصاری؛ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در این همایش اظهار کرد: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در زمینه محیط زیست، به پایش و اندازهگیری منابع حیاتی مانند آب و خاک اشاره صریح دارد و این مسئله در شعار امسال روز جهانی حفاظت از خاک نیز مطرح شده است. برای اتخاذ تصمیمات مدیریتی صحیح در حوزه حفاظت از خاک، باید دادهها و اندازهگیریها مطابق با استانداردهای جهانی و دقیق باشند.
وی افزود: قانون حفاظت از خاک دو محور اصلی فرسایش و آلایندگی خاک را شامل میشود. در بخش اول، تکالیف عمدتاً بر عهده منابع طبیعی و در بخش دوم بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. وجود قانونی مرتبط با حفاظت از خاک میتواند در ایجاد همکاری بینبخشی و انجام اقدامات مؤثر کمک کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تکلیف دستگاه قضائی در قانون حفاظت از خاک گفت: ماده 22 این قانون به رسیدگی خارج از نوبت به جرایم مربوط به آلایندگی خاک اشاره دارد و اجرای آن نیازمند همکاری مراجع محترم قضائی است.
ایران دیگر توان افزایش سطح زیرکشت را ندارد
معاون رئیسجمهور بیان کرد: کشور ما با مسائل و مشکلات زیادی روبهرو است که بخشی از آن ناشی از توسعه ناپایداری است که از سالها پیش ابرچالشهای امروز محیط زیست را رقم زده است. استان خوزستان نیز با مجموعهای از مشکلات، از جمله آلودگی هوا، آب و خاک مواجه است. آلودگی خاک در این استان شدیدتر است و احیا و بازسازی خاکهای آلوده، بهویژه خاکهای آلوده به مواد نفتی، بسیار سخت و حتی غیرممکن است. از این رو، ضروری است که توجه بیشتری به محیط زیست خوزستان داشته باشیم و خوشحالم که رویکرد آقای موالیزاده؛ استاندار محترم، نیز رویکرد محیط زیستی است.
وی با ارائه آماری از پایش صنایع آلاینده خاک گفت: در سال 1402، 1462 مورد پایش منابع آلاینده خاک انجام شد که 801 مورد شناسایی، 1077 اخطاریه محیط زیستی، 264 مورد بازسازی و احیای خاک و 139 مورد مراجعه به محاکم قضائی بوده که روند رسیدگی حقوقی آن در حال انجام است.
انتهای پیام/