خبرآنی/خراسان رضوی رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: یکی از اهداف پیمان اکو، ترانزیت و حملونقل بوده که موقعیت استراتژیک ایران و همچنین دسترسی به آبهای خلیج فارس، در این موضوع اهمیت کشور را دو چندان میکند.
محمدعلی امیرفخریان در گفتوگو با خبرآنی اظهار کرد: پیمان اکو به صورت منطقهای بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دارای مرز مشترک با یکدیگر ایجاد شده و در جهت توسعه مراودات اقتصادی و منطقهای شکل گرفته است. اکثر کشورهای عضو این پیمان در آسیای میانه بوده و خراسان رضوی مرز مشترکی با چندین کشور از جمله افغانستان و پاکستان دارد. همچنین خراسان رضوی راه اتصال بسیار مناسبی به کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است و در حقیقت این استان به عنوان دروازه ورود به آسیای میانه مطرح میشود.
وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی این استان باعث ایجاد ظرفیتهای بیبدیلی برای توسعه کشور شده است. یکی از اهداف پیمان اکو، ترانزیت و حملونقل بوده که موقعیت استراتژیک ایران و همچنین دسترسی به آبهای خلیج فارس، در این موضوع اهمیت کشور را دو چندان میکند. در ترانزیت نیز خراسان رضوی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: تمام نشستهای در حال برگزاری، قطعا در راستای تحولات در مراودات اقتصادی و طبق اهداف پیمان اکو است؛ موقعیت خراسان رضوی و تصمیم درستی که مسئولین وزارت خارجه برای محل برگزاری این اجلاس گرفتهاند، نشان دهنده اهمیت این استان برای کشورهای منطقه است و میتوان مراودات اقتصادی و ترانزیتی را طی این اجلاس تقویت و تسهیل کرد.
امیرفخریان عنوان کرد: رویدادهای مختلفی پس از این اجلاس از جمله برگزاری نمایشگاهها پیشبینی شده و در آینده نه چندان دور همایش ترانزیت در مشهد را خواهیم داشت که در راستای تقویت کریدور شرق به غرب برگزار خواهد شد و امیدواریم طبق پیمانهایی که منعقد شده، مراودات بسیار مناسبی حاصل شود.
وی با تاکید بر اینکه برنامههای بسیاری برای افزایش مراودات اقتصادی منطقه برای آینده پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: کریدور شرق با محوریت دسترسی به برخی مناطق آزاد شکل خواهد گرفت و از طرفی اقداماتی که تا به الان برای توسعه ترانزیت انجام شده و همچنین سفر استاندار وقت به روسیه و همراهی کشورهای قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و قرقیزستان برای مسیر ریلی ترانزیت کالای روسیه به سمت خلیج فارس، نشان از برنامههایی در راستای جهش اقتصادی استان و کشور دارد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: برنامههای متعددی در راستای پیشبرد اقتصاد استان در نظر گرفته شده است. یکی از اقدامات موثر، برگزاری نمایشگاه توانمندیهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و ترکمنستان در اوایل آبان ماه در مشهد بود و اولین رویداد پس از اکو، اعزام تعدادی از فعالین اقتصادی استان به هرات افغانستان است که با محوریت خانه صنعت، معدن و تجارت استان انجام خواهد شد.
امیرفخریان در رابطه با چگونگی استفاده از اجلاس اکو جهت جذب سرمایهگذاری در حوزههای مختلف گفت: در ابتدا بایستی پروژههای سرمایهگذاری خود را در اختیار علاقهمندان به این عرصه قرار دهیم. در سازمان صنعت، معدن و تجارت اولویتهای سرمایهگذاری ما کاملا مشخص است و در گام بعدی باید خدمات و مقرراتی برای اتباع خارجی در نظر بگیریم. در حال حاضر شرایط بسیار بهتر شده و از طرفی نیازمند توسعه زیرساختهای خود در منطقه به خصوص در خراسان رضوی هستیم. همچنین در بخش خصوصی درصدد تقویت زیرساختها هستیم که میتوان به صدور مجوز کالاهای صادراتی در شهرستانهای مختلف استان اشاره کرد.
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای استان در حوزه گردشگری، اولویت و محوریت در این زمینه میتواند در کاهش هزینهها و رشد اقتصادی خراسان رضوی بسیار موثر باشد و تمرکز در حوزه گردشگری میتواند باعث افزایش سفرهای بین کشوری شود که همین مهم، موجب کاهش هزینه تجار خواهد شد و از طرفی تجار و بازرگانان را با ظرفیتهای متقابل ایران و کشورهای آسیای میانه بیشتر آشنا خواهد کرد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ضمن اشاره به ظرفیتهای استان در حوزه کشاورزی ادامه داد: در حوزه کشاورزی دارای محصولات ویژه و منحصر به فردی هستیم و همچنین میتوانیم واردکننده محصولات کشاورزی باشیم که در کشورهای عضو اکو کشت میشود. خدمات فنی و مهندسی در حوزه انرژی، نفت و گاز نیز ظرفیت اشتراک بین کشورهای عضو اکو را دارد. امیدوارم با برگزاری این همایشها و اجلاسها در سطح بینالمللی و منطقهای، شاهد مبادلات تجاری بیشتری در آینده باشیم.
انتهای پیام