علی قنبری؛ استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی با اشاره به اینکه وضعیت بازارهای مختلف در ایران اعم از بورس تا بازار ارز بعد از اتفاقات متعدد سیاسی-نظامی در منطقه دچار نوسان خاص و پایداری نشد، گفت: مردم ایران دیگر میدانند اخبار سیاسی به صورت مقطعی روی اقتصاد اثرگذار است؛ چرا که از سال 97 و بعد از خروج ترامپ از برجام شاهد نوسانات سیاسی بودهاند که با هدف اثرگذاری بر اقتصاد ایجاد شده اما در عمل نتوانسته اقتصاد را ویران کند.
وی افزود: در حال حاضر نیز با حمله تروریستهای تحریر الشام در شهر حلب و ادلب سوریه، نرخ دلار دچار نوسان شد اما مقطعی است و مانند تجارب گذشته بعد از مدت کوتاهی به سطوح قبلی بازمیگردد.
قنبری گفت: اقتصاد ایران شوکهای اقتصادی از اثرات روانی خروج از برجام گرفته تا درگیریهای منطقه و صدور قطعنامهها علیه ایران را یک به یک پشت سر گذاشته است و که نشان میدهد بازار به نوسانات مقطعی اعتنا نمیکند.
قنبری معتقد است: به عبارت دیگر میتوان گفت مردم میدانند نوسانات نرخ ارز که حاصل شوک های سیاسی بوده موقتی است. ضمن اینکه با توجه به منابع مناسب ارزی بانک مرکزی، اطمینان در جامعه شکل گرفته و به نسبت قبل برای خرید ارز صف نمیبندند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: خوشبختانه ضرب دست تحریمها و قطعنامههای علیه ایران مدتهاست گرفته شده و رئیس جمهور منتخب آمریکا برای نشستن بر سر میز مذاکره با ایران اعلام آمادگی کرده است. غربیها خوب میدانند اهرم تحریمها در اقتصاد ایران مثل گذشته آنچنان اثرگذار نیست ؛ بنابراین به دنبال مصالحه هستند، لذا تحریمها و تنشهای منطقهای آنچنان بازار ارز را نمیتواند تحت تاثیر پایدار قرار دهد.
انتهای پیام/