پروژه متا برای احداث کابل اینترنتی ۴۰ هزار کیلومتری

غول شبکه اجتماعی متا که مالک فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ است، قصد دارد کابل فیبر نوری زیردریایی احداث کند که کشورهای متعدد را به هم متصل خواهد کرد.

به گزارش خبرآنی، منابع آگاه به وب سایت فناوری تِک کرانچ گفتند: شرکت متا اوایل سال آینده، برنامه احداث کابل فیبر نوری در بستر دریا به طول ۴۰ هزار کیلومتر را اعلام خواهد کرد که بیش از ۱۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

این کابل تحت مالکیت انحصاری متا خواهد بود و توسط این شرکت استفاده می‌شود که دومین محرک بزرگ استفاده از اینترنت در سطح جهان است و سهم ۲۲ درصدی در کل ترافیک موبایل دارد.

مسیر این کابل‌ها احتمالا از کرانه شرقی آمریکا تا هند از طریق جنوب آفریقا، امتداد پیدا می‌کند و سپس از هند از طریق استرالیا، تا کرانه غربی آمریکا امتداد خواهد یافت.

کارشناسان می‌گویند این شرکت قبل از اجرای این برنامه‌های بزرگ، فهرست بلندبالایی از کارهایی را دارد که باید انجام دهد از جمله باید شرکت‌هایی را پیدا کند که این کابل را احداث می‌کند. رانولف اسکاربوروگ، تحلیلگر صنعت کابل زیردریایی گفت: کشتی‌های احداث کابل محدود هستند. بسیار گران هستند و رزرو آنها چند سال زمان می‌برد.

اگر این پروژه تکمیل شود، نخستین کابل فیبر نوری زیردریایی خواهد بود که تحت مالکیت یک شرکت خصوصی قرار داشته و اداره می‌شود.گوگل، آمازون، مایکروسافت و سایر شرکت‌های بزرگ فناوری، همگی در بخشی از سایر سیستم‌های کابل جهانی سهم دارند اما هیچ یک، کابل شخصی خود را نداشته‌اند.

کارشناسان می‌گویند چندین عامل، به متا برای انجام چنین سرمایه‌گذاری بزرگی در زیرساخت انگیزه می‌دهد. این شرکت می‌تواند به طور خصوصی از ترافیک گسترده اینترنت خود در دارایی‌های خود پشتیبانی کند و وابستگی خود را به شرکت‌های مخابراتی کاهش دهد.

کارشناسان می‌گویند شرکت متا می‌خواهد خود را در برابر مسائل ژئوپلیتیکی که به آسیب‌های مستقیم به کابل‌های زیردریایی منجر شده است، ایزوله کند.

به تازگی، یک کابل اینترنتی زیردریایی در آب‌های اروپایی قطع شده و سوئد از چین خواسته است در تحقیقاتی که مربوط به یک کشتی تحت کنترل این کشور است، همکاری کند. یک منبع نزدیک به تِک کرانچ گفت: شرکت متا، مسیری را برنامه ریزی کرده که از مناطق درگیری اجتناب می‌کند.

بر اساس گزارش نیویورک پست، مقامات امنیت ملی آمریکا در ماه مه به متا، گوگل و شرکت‌های دیگر هشدار داده بودند که کابل‌های اینترنتی زیردریایی، ممکن است توسط کشتی‌های تحت کنترل چین، آسیب ببینند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.