فضیلت‌های بی‌بدیل خواندن نماز در مسجدالحرام و مسجدالنبی

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در میان اماکن مقدسی که در سراسر جهان وجود دارند و سالانه هزاران نفر برای زیارت به این مکان‌ها مشرف می‌شوند، خانه کعبه و مسجدالنبی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. همواره عاشقان بسیاری در آرزوی سفر به سرزمین وحی هستند، اما در نهایت تنها عده محدودی از این فیض بهره‌مند می‌شوند.

بنابراین، به کسانی که به این مکان‌های مقدس سفر می‌کنند، توصیه می‌شود از هر فرصتی برای تقرب به خداوند، دعا و راز و نیاز با خالق هستی و شستشوی دل از گناه بهره ببرند.

در این میان، یکی از اعمالی که موجب تقرب به خداوند و فراهم آوردن فرصتی برای ارتباط با معبود می‌شود، نماز است. نماز یکی از مهم‌ترین عبادات است، به‌گونه‌ای که کلمه «صلاه» و مشتقات آن در قرآن کریم حدود 104 بار ذکر شده است.

در پانزده آیه به نماز دستور داده شده و در چندین روایت از رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله نیز بر اهمیت آن تأکید شده است. اما فضیلت نماز در دو مسجد بزرگ اسلامی، یعنی «مسجدالحرام» و «مسجدالنبی»، بسیار بیشتر از سایر مکان‌هاست و روایات بسیاری بر این موضوع تأکید دارند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

در یک روایت از امام کاظم علیه‌السلام، در مورد مردی پرسیده شد که در مکه بوده و نماز را در منزل خود و به جماعت می‌خواند؛ از امام پرسیده شد که این بهتر است یا اینکه به مسجدالحرام برود و نماز را به تنهایی بخواند؟ امام(ع) فرمود: «بهتر است به مسجدالحرام رفته و به صورت فردی نماز بخواند.»

امام حسین علیه‌السلام نیز در این باره فرمود: «در این مسجد (مسجدالحرام) زیاد نماز و دعا بخوانید، زیرا برای هر بنده‌ای رزقی است که به سمت او می‌رود.»

امام باقر علیه‌السلام نیز فرمود: «هر کسی در مسجدالحرام یک نماز واجب بخواند، خداوند به خاطر آن یک نماز، تمامی نمازهایی را که از زمان واجب شدن نماز بر او، تا زمان وفاتش خواهد خواند، می‌پذیرد.»

امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «نماز در مسجدالحرام معادل 100 هزار رکعت نماز است.»

در  مسجدالحرام نیز برخی مکان‌ها ارزش بیشتری دارند و در روایات بر آن‌ها تأکید شده است؛ از امام رضا علیه‌السلام درباره بهترین مکان برای نماز در مسجدالحرام پرسیده شد، ایشان فرمودند: «حطیم، بین حجر الاسود و درب کعبه.» وقتی از ایشان پرسیده شد که پس از این مکان کجا بهتر است، فرمودند: «در کنار مقام ابراهیم علیه‌السلام.» سپس پرسیده شد که کجا بعد از این مکان بهتر است، فرمودند: «در حجر اسماعیل»، و در ادامه گفتند: «هر جایی که به کعبه نزدیک‌تر باشد.»

فضیلت نماز در مسجدالنبی

به جا آوردن نماز در مسجدالنبی نیز فضلیت‌های بسیاری دارد؛ رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند: «یک نماز در مسجد من، برابر با 10 هزار نماز در سایر مساجد است، مگر مسجدالحرام که نماز در آن برابر با 100 هزار نماز است.»

امام صادق علیه‌السلام نیز می‌فرماید: «ثواب یک نماز در حرم خداوند، حرم رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله و حرم علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام برابر با 100 هزار نماز در سایر اماکن است و همچنین یک درهم که در آنجا در راه خدا داده شود، معادل 100 هزار درهم است که در سایر مکان‌ها صدقه داده شود».

شخصی از امام رضا علیه‌السلام پرسید که آیا ثواب نماز در مسجدالحرام و مسجدالنبی برابر است؟ امام فرمود: «بله، نماز در میان این دو مسجد برابر با هزار نماز در مکان‌های دیگر است.»

مسجدالحرام علاوه بر احکام کلی مساجد، دارای آداب و احکام مخصوص به خود نیز است و وجود کعبه در درون مسجد، قداست ویژه‌ای به آن بخشیده است. این مکان، با تاریخ کهن و پرماجرای خود، به‌ویژه با حضور پیامبران و تلاش مشرکان برای تسخیر یا تخریب آن، ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر اماکن متمایز می‌کند.

مسجدالنبی نیز پس از مسجدالحرام، از شرافت و قداست ویژه‌ای برخوردار است. این مسجد شریف، تجلی‌گاه تام و تمام عبادت خداوند بر روی زمین و محل ارتباط و مناجات ویژه با خداوند است.

فضیلت‌هایی که با به‌جا آوردن نماز در این دو مکان ارزشمند به آن‌ها اشاره شد، تلنگری است تا زائرانی که پا به سرزمین وحی می‌گذارند، هیچ فرصتی را برای بهره‌مندی تمام و کمال از دست ندهند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.