به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، مهدی هدایت؛ مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، در مراسم بهرهبرداری از پارکینگ طبقاتی مینابی و بسته افتتاحیه سازمان نوسازی شهر تهران که امروز با حضور حمیدرضا صارمی؛ معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، شعبانی؛ معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و جمعی از مسئولان برگزار شد، به تشریح دستاوردهای این سازمان در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت.
مهدی هدایت در این مراسم اظهار کرد: هستهها و محلههای قدیمی تهران طی دو قرن گذشته و در جریان توسعه این شهر به کلانشهر تهران، دچار زوال و فرسودگی شدهاند. با این حال، اقدامات تحولی مدیریت شهری این تهدید را به فرصتی کلیدی برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و پیشرفت پایتخت تبدیل کرده است.
اقدامات کلیدی مدیریت شهری
وی در ادامه به تشریح اقدامات تحولی مدیریت شهری در راستای نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت:
نهادسازی: راهاندازی 22 اداره نوسازی در مناطق 22گانه و استقرار 23 دفتر توسعه محله.
مشوقهای نوسازی: تصویب و تخصیص مشوقهای مالی و ضابطهای برای تحول درونزا و تحقق عدالت شهری.
تعریف محدودههای ناپایدار: شناسایی و تصویب 3768 هکتار از محدودههای ناپایدار برای اعمال سیاستهای حمایتی.
نوسازی مشارکتی: تحقق نوسازی 3 درصد از پلاکهای فرسوده شهر در سال، با مشارکت شهروندان.
تسریع نوسازی: رشد 164 درصدی نوسازی در سال 1401 نسبت به سال 1400 و افزایش 118 درصدی آن در سال 1402.
برنامهریزی موضعی: تهیه و تصویب 57 طرح موضعی و بازآفرینی محلات تاریخی و دارای هویت مانند کن، فرحزاد و ده ونک.
تامین خدمات شهری: اجرای پروژههای خدماتی در مناطق کمبرخوردار، از جمله دژباغ کن، محله نفرآباد و باغراه حضرت فاطمه زهرا (س).
دستاوردهای اجرایی در منطقه مینابی
هدایت با اشاره به اقدامات انجامشده در محله مینابی منطقه 15 گفت: این محله، با بهرهگیری از قدیمیترین دفتر توسعه محلهای، شاهد تحولات چشمگیری در تامین خدمات شهری و ارتقای کیفیت زندگی بوده است. در این دوره از مدیریت شهری، 512 پلاک با صدور 190 پروانه مسکونی و ایجاد 1836 واحد مسکونی وارد فرآیند نوسازی شدند که 60 درصد آنها پروانههای تجمیعی را شامل میشوند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: امروز در این محله شاهد بهرهبرداری از پارکینگ طبقاتی مینابی، پروژه تجمیعی 18 واحد مسکونی، کلانتری و آغاز عملیات احداث بازار میوه و ترهبار هستیم. این اقدامات، گامی مهم در جهت استفاده بهینه از فضاهای بیدفاع شهری و تبدیل بافتهای ناکارآمد به فرصتهایی برای توسعه پایدار هستند.
انتهای پپام/