به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، شهرداری تهران در سه سال اخیر با هدف رونق بخشیدن به صنعت گردشگری، برنامهها و تورهای مختلفی را برای معرفی پتانسیلهای گردشگری پایتخت برگزار کرده است و فقط در 6 ماهه اول امسال، بیش از 6700 تور برگزار شده که نشاندهنده رشد 250 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
علاوه بر این با هدف کاهش ایرانهراسی و معرفی چهرهای مثبت از تهران در سطح بین المللی نیز اقداماتی در این دوره مدیریت شهری صورت گرفته است؛ بر این اساس، سفارتخانهها و خانوادههای دیپلماتها به بازدید از اماکن گردشگری تهران دعوت شدند و طرح بازدید افراد تاثیرگذار کشورهای مختلف از تهران نیز با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کلید خورد.
دعوت از اینفلوئنسرهای خارجی، گامی در جهت کاهش ایران هراسی
در این راستا ستاد گردشگری شهرداری تهران به واسطه مأموریتهایی که در حوزه معرفی تهران دارد، همکاری خود را با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای معرفی بخشهای مختلف تهران به اینفلوئنسرهای خارجی نیز آغاز کرد و در سال جاری حدود 12 نفر از اینفلوئنسرهای خارجی در قالب تورهای دو یا سه نفره به تهران سفر کردند.
به گفته امیر قاسمی؛ رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، تعداد کسانی که تاکنون حضور یافتهاند، رقم قابلتوجه است؛ چراکه این افراد دنبالکنندگان بسیاری دارند و محتوای صفحات آنها بازدید بالایی به خود اختصاص میدهد؛ شهرداری تهران تلاش میکند با برنامهریزیهای صورت گرفته، بهترین تصویر از تهران را به این دسته از گردشگران معرفی کند تا انتشار آنها در صفحات مجازی اینفلوئنسرها بتواند به جذب افراد بیشتری برای بازدید از ایران و تهران، منجر شود.
بنابرانی شهرداری تهران تلاش کرده با اقدات مذکور، بهترین تصویر از تهران را به اینفلوئنسرها ارائه دهد تا محتوای منتشر شده در صفحات مجازی آنها بتواند به جذب بیشتر گردشگران برای بازدید از ایران و تهران کمک کند و گامی در راستای کاهش ایران هراسی باشد.
اگرچه اقداماتی که به آنها اشاره شد نشان دهنده تلاش برای رشد توسعه صنعت گردشگری در تهران است اما رتبه هفتاد و سوم ایران بین 119 کشور، در شاخص توسعه گردشگری و سفر (بررسی در سال 2023) نشان می دهد تا رسیدن به فاصله مطلوب فاصله زیادی وجود دارد این در حالی است که رونق گردشگری نه تنها در بعد فرهنگی بلکه در بعد اقتصادی نیز نقش اساسی دارد.
تبدیل صنعت گردشگری به یکی از ارکان توسعه پایدار اقتصادی
این صنعت میتواند به عنوان یک منبع مهم درآمدی غیرنفتی برای تهران و ایران مطرح و با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیتهای درآمدی، صنعت گردشگری میتواند به یکی از ارکان توسعه پایدار اقتصادی تبدیل شود و شهرداری تهران نیز با استفاده از ظرفیتهای خود در جذب گردشگران داخلی و خارجی به منابع مالی قابل اتکایی دست یابد.
گردشگری علاوه بر درآمدزایی، منجر به اشتغالزایی در بخشهای مختلف نیز میشود، از هتلداری گرفته تا خدمات حملونقل، رستورانها، صنایع دستی و راهنمایی تور، همه اینها میتوانند فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کنند که در نهایت به بهبود وضعیت اقتصادی شهر کمک خواهد کرد.
علاوه بر این تقویت صنعت گردشگری باعث افزایش تعاملات فرهنگی و اجتماعی با سایر کشورهای جهان میشود و میتواند تهران را به عنوان یک قطب فرهنگی جهانی مطرح کند.
برای جذب هرچه بیشتر گردشگران چه باید کرد؟
برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری مانند جشنوارهها، نمایشگاهها و کنسرتها، شهرداری میتواند گردشگران بیشتری را جذب کند و در عین حال درآمدزایی قابل توجهی برای شهر ایجاد کند. بهبود زیرساختهای شهری از جمله حملونقل عمومی، پارکها، فضاهای تفریحی و مناطق تاریخی نیز میتواند موجب افزایش میزان بازدیدها از تهران شده و به جذب گردشگران بیشتر منجر شود.
در توسعه گردشگری و کاهش ایرانهراسی، شهرداری تهران می تواند با استفاده از ابزارهای مختلف به توسعه گردشگری کمک کرده و همزمان، تصویر بهتری از تهران و ایران در ذهن جهانیان ایجاد کند؛ یکی از اقداماتی که شهرداری میتواند در این راستا انجام دهد، تقویت زیرساختهای گردشگری است، ایجاد فضاهای تفریحی جدید، بهبود حملونقل عمومی و مرمت آثار تاریخی تهران میتواند باعث افزایش تعداد گردشگران و بهبود تجربه بازدید از پایتخت شود.
ایجاد و توسعه تمپارکها، راهی برای کمک به رشد گردشگری
البته در این راستا نیز اقداماتی مانند ایجاد تمپارکها در دستور کار مدیریت شهری بوده است؛ محمدامین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران در این باره، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم گردشگری شهری، بدون شک تفریحات است؛ توسعه گردشگری شهری بدون توسعه تفریحات امکانپذیر نیست، زیرا تعداد زیادی از هموطنان که به کشورهای همجوار سفر میکنند، بهویژه به نیت تفریح به آنجا میروند.
وی با اشاره به تغییرات نوع تفریحات در سالهای اخیر، گفت: جنس شهربازیهای مرسوم و قدیمی دیگر به کار نمیآید، ما باید تمام شهربازیهایمان را به سمت تمپارکها و پارکهای موضوعی و محتوایی سوق دهیم.
توکلیزاده تصریح کرد: در این راستا، در تهران اتفاقات خوبی رخ داده است بهعنوان مثال، ایجاد پارک مشاغل در برج میلاد که با همکاری چند مجموعه خصوصی آغاز شده است نمونههای مختلف این نوع پارکها در دنیا مطالعه شده و اکنون این پارکها هم بهعنوان پارکهای آموزشی، هم هیجانی و هم ورزشی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: اکنون در دنیا انواع پارکهای محتوایی وجود دارد که بهعنوان یک روش جدید تفریح در حال ترویج هستند و استقبال خوبی از آنها میشود، زیرا مخاطب تخصصی دارند و مردم بیشتر از آنها استقبال میکنند. در این دوره، چند پارک موضوعی نیز افتتاح شده است. یکی از اینها «سرزمین افسانههای برج میلاد» است که با موضوع شاهنامه پیش میرود، مجموعه بعدی «اقیانوس پارک» است که در مجموعه گردشگری عباسآباد راهاندازی شده و با محوریت آشنایی با موجودات دریایی، محیطزیست و حفاظت از کره زمین طراحی شده است.
معاون شهردار تهران گفت: مجموعه سوم «سرزمین تمدنها» است و دیگری شهربازی معارفی در ایوان ری است.
در این بین، توسعه تبلیغات بینالمللی از طریق برگزاری تورهای خاص برای اینفلوئنسرها و خانوادههای سفیران ضمن کمک به خنثی کردن تمهیدات دشمنان کشورمان مبنی بر ایجاد ذهینت ایران هراسی، میتواند تاثیر زیادی در تغییر نگرشها نسبت به ایران و در نتیجه توسعه گردشگری داشته باشد.
اینفلوئنسرها به دلیل داشتن دنبالکنندگان زیاد در شبکههای اجتماعی، میتوانند پیامهای مثبت را به سرعت و به طور گسترده منتشر کنند و به شناساندن بیشتر جاذبههای گردشگری تهران و ایران کمک کند.
علاوه بر این، شهرداری تهران میتواند با برگزاری برنامههای مشترک و تبادل تجربه با سایر کشورها، به معرفی جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی تهران پرداخته و به بهبود تصویر عمومی ایران در دنیا کمک کند بنابراین با تقویت زیرساختها، همکاری با نهادهای بینالمللی و استفاده از ظرفیتهای دیجیتال، تهران میتواند به یکی از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
انتهای پیام/