تاسیس نیروگاه های برق تجدیدپذیر راهکاری برای مهار ناترازی

رمضانعلی سنگدوینی نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ‌پایگاه خبری خبرآنی، درباره ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ملزم کردن صنایع به تاسیس نیروگاه‌های برق تجدید پذیر گفت: این ماده قانونی صنایع را ملزم کرده است تا طی پنج سال آینده، پنج درصد از نیاز برق خود را از طریق تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

سنگدوینی بیان کرد که در حال حاضر در سال دوم این برنامه هستیم و طبق قانون، وزارت نیرو مکلف شده است که از صنایعی که این الزام را رعایت نمی‌کنند، برق را به قیمت تمام‌شده خریداری کند.

به گفته سنگدوینی، عدم اجرای این مصوبه توسط وزارت نیرو به یکی از موانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شده است.

این نماینده مجلس دوازدهم در پاسخ به دلیل عدم اجرای این قانون اظهار کرد: اگر وزارت نیرو صنایعی که به تعهدات خود عمل نکرده‌اند را به پرداخت هزینه کامل برق وادار نکند، انگیزه‌ای برای حرکت به سمت تجدیدپذیرها باقی نمی‌ماند. این سیاست‌ها نیازمند نظارت جدی و همکاری بین دستگاهی هستند، چرا که با ادامه این روند، صنایع خود متضرر می‌شوند؛ به‌خصوص در شرایط اضطراری که ممکن است اولویت تأمین برق به بخش خانگی داده شود و تولیدکنندگان مجبور به تحمل خاموشی‌های ناخواسته شوند.

سنگدوینی با تأکید بر اهمیت نقش صنایع در تأمین کالاهای ضروری، گفت: قطع برق تولید صنایع را با چالش مواجه کرده و این امر بر تأمین نیازهای اساسی مردم و کشور تأثیر منفی می‌گذارد. بنابراین تولیدکنندگان باید خود را برای تأمین انرژی از طریق منابع تجدیدپذیر آماده کنند تا بتوانند پایداری تولید و عرضه محصولات خود را تضمین کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین خواستار حمایت دولت و بانک‌ها برای تأمین منابع مالی لازم برای تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط صنایع شد و افزود: بخشی از منابع مالی باید از طریق خود صنایع و بخشی دیگر با کمک بانک‌ها و وام‌های بانکی تأمین شود تا امکان اجرای این برنامه‌ها برای صنایع فراهم شود. بخش خصوصی باید وارد میدان شود، اما در عین حال دولت نیز باید در کنار آن‌ها بایستد و از آنها حمایت کند.

نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: تنها یک درصد از کل برق تولیدی کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود، در حالی که ظرفیت بسیار بالاتری در این حوزه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه معاونت علمی نیز باید از طریق منابع مالی حاصل از جریمه‌های صنایع که توسط وزات نیرو اخذ می شود از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند، گفت: بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس نقش مؤثری ایفا کنند. ما باید از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی کشور برای ارتقاء فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم.

سنگدوینی بر اهمیت تعهد دولت به خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: وزارت نیرو باید با خریداری برق تولید شده توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پرداخت به‌موقع هزینه‌ها، از توسعه این صنعت پشتیبانی کند. بسیاری از تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر به دلیل عدم دریافت به‌موقع مطالبات خود، با مشکلات مالی مواجه شده‌اند. این امر نیازمند یک همگرایی جدی بین وزارت نیرو، معاونت علمی و سیستم بانکی است تا بتواند از صنایع دانش‌بنیان حمایت لازم را به‌عمل آورد.

این نماینده مجلس دوازدهم با تأکید بر لزوم همکاری همه‌جانبه دولت، مجلس و بخش خصوصی برای پیشبرد این اهداف گفت: بدون یک برنامه‌ریزی دقیق و نظارت مداوم، اهداف ماده 16 و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به سرانجام نخواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.