سومین جلد زندگینامه خیر مدرسه‌ساز رونمایی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آیین رونمایی از سومین جلد از کتاب زندگینامه محمدتقی داورپناه؛ خیر مدرسه‌ساز با حضور جمعی از چهره‌ها و پیشکسوتان عرصه خیری کشور و همچنین محمدتقی داورپناه؛ خیر مدرسه‌ساز که بیش از 260 مدرسه ساخته و به آموزش و پرورش هدیه کرده است، برگزار شد.

محمدتقی داورپناه، از برجسته‌ترین چهره‌های خیّرین مدرسه‌ساز کشور، با ساخت و اهدای بیش از 260 مدرسه در سراسر ایران، نقشی بی‌بدیل در عرصه آموزش و پرورش ایفا کرده است. آخرین اقدام نیکوکارانه وی ساخت هنرستانی با نام "اعظم" به یاد همسر فقیدش بوده است.

سومین جلد از کتاب زندگینامه محمدتقی داورپناه به مناسبت 88 سالگی وی منتشر می‌شود.

حبیب‌الله بوربور؛ رئیس مجمع خیرین کشور با بیان سخنانی در مراسم رونمایی از این کتاب درباره خدمات خیری محمدتقی داورپناه، از وی به عنوان یکی از خیرین بزرگ کشوری و شاگرد اول مکتب خیرین مدرسه‌ساز یاد کرد و گفت: آشنایی من با آقای داورپناه به روزهای نخستین مسئولیت بنده در سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور بازمی‌گردد. ایشان به من پیشنهاد داد که 100 مدرسه احداث و آن را به آموزش و پرورش و فرزندان این مرز و بوم اهدا کند. به او گفتم؛ یا نمی‌دانی 100 تا چقدر است یا نمی‌دانی مدرسه چیست؟

وی افزود: اما آقای داورپناه با همت بالایی که داشت، توان و ثروت خود را صرف این راه کرد و با بیش از 260 مدرسه‌ای که ساخت، موجبات ادامه تحصیل دختران و پسران زیادی را در نقاط محروم کشور فراهم کرد.

در ادامه حسن ‌حمزه‌زاده؛ نویسنده سومین جلد زندگی‌نامه محمدتقی داورپناه و مدیرمسئول انتشارات هزاربرگ ـ ناشر این کتاب ـ با بیان سخنانی گفت: 25 سال قبل و زمانی که انتشارات کار خود را به‌تازگی شروع کرده بود، آقای بوربور از من خواست تا مجموعه کتاب‌های "جلوه‌های عشق و ایثار" درباره خیرین مدرسه‌ساز را منتشر کنم. نخستین کتاب درباره بانوان خیر مدرسه‌ساز بود که بعد از آماده‌سازی کتاب، موضوعی را مطرح کرد و گفت که ما چند خیر مدرسه‌ساز بزرگ داریم که مرد هستند و می‌خواهم در این کتاب به آن‌ها پرداخته شود.

وی افزود: این خیرین برادران مردانی‌آذری، آقای حسن‌‌علی علپور و همچنین آقای محمدتقی داورپناه بودند. راهکار این بود که با همسران این بزرگواران بتوانیم صحبت کنیم. تلاش کردیم تا با همسر محمدتقی داورپناه صحبت کنیم اما ایشان حاضر به مصاحبه نشدند و از آشپزخانه در حالی که در رؤیت ما نبود یک جمله تاریخی به ما گفتند و آن این بود که؛ محمدتقی دارپناه حتی لباس‌های تنش را می‌فروشد تا با پول حاصل از آن بتواند مدرسه بسازد.

حمزه‌زاده ادامه داد: در انتشارات هزار برگ به خود می‌بالیم که زندگینامه مردی را طبع و نشر دادیم که چهره‌ای ماندگار در عرصه خیری و مدرسه‌سازی خیری کشور است.

وی افزود: ازنزدیک شاهد این بودم که همسر آقای داورپناه در این راه کمک‌کار و همراه همیشگی محمدتقی داور‌پناه بود. او در زمان فوتش حتی یک گرم طلا برای خود نداشت با آنکه خانواده ثروت زیادی دارد؛ زیرا تمام آنچه داشت حتی طلاهایی همسر و فرزندانش به او هدیه می‌دادند را می‌فروخت و وقف کمک به مستمندان می‌کرد.

حمزه‌زاده در پایان سخنانش خود اظهار کرد: محمدتقی داورپناه طی بیست و چند سال آشنایی که با او دارم درس‌های زندگی بسیاری به من داد که تمامی آنها را سرلوحه زندگی خود کرد‌ه‌ام و از این بابت از او بسیار سپاسگزارم. او یک معلم حقیقی برای زندگی من بود و امیدوارم که بتوانم شاگرد خوبی برای ایشان باشم.

محمدرضا کارگری؛ قائم مقام مجمع خیرین کشور و از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور هم محمدتقی داورپناه را الگو و نمادی از مدرسه‌سازان خیر برشمرد و گفت: وجود آقای داورپناه و دیگر خیرین خوشنام مدرسه‌ساز در دوران بحران کمبود مدرسه در دهه 1370 شمسی سبب شد تا هزاران هزار کودک دختر و پسر بتوانند تحصیل خود را در مقاطع بعد از ابتدایی هم ادامه دهند.

کارگری ادامه داد: داورپناه مدرسه‌هایش را کامل می‌ساخت و متکی به ساخت یک یا دو اتاق به عنوان مدرسه روستایی نبود. مدرسه‌هایی که محمدتقی داورپناه ساخته‌اند همگی از استانداردهای لازم آموزشی برخوردار هستند.

محمدحسین رضایی؛ مشاور رئیس مجمع خیرین کشور هم از خیرین مدرسه‌ساز به عنوان بازوی توانمند رشد و تعالی و توسعه کشور در 20 سال اخیر یاد کرد و گفت: خیرین مدرسه‌ساز همچون محمدتقی داور پناه با ایثار و فداکاری که داشتند و با چشم‌پوشی از بخشی از ثروت و اندوخته خود که با سختی و تلاش آن را فراهم کرده‌اند، مسیر شکوفایی را پیش راه دانش‌آموزانی گذاشتند که شاید الان از بین آنها مسئولینی در قوای سه گانه کشور هم حضور داشته باشد.

رضایی گفت: این مردان بزرگ و این زنان بزرگ با روحیه ایثار و فداکاری خود، کمبود فضای آموزشی کشور را رفع کردند.

این خبر می‌افزاید؛ سومین جلد از سری "زندگی‌نامه و کارنامه محمدتقی داورپناه" به قلم حسن حمزه‌زاده با تیراژ 1000 نسخه در 432 صفحه توسط انتشارات هزاربرگ منتشر شده است. جلدهای اول و دوم این مجموعه در دهه‌های 80 و 90 به بازار عرضه شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.