به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، هادی شاهوردی؛ مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، در واکنش به خبر منتشرشده در خصوص مفقود شدن 15 گردشگر در کویر طبس، اظهار کرد: ناهماهنگی خانوادگی در اعلام دقیق زمان اتمام سفر و عدم دسترسی به شبکه موبایل، موجب نگرانی خانوادهها شده بود. با این حال، ما هم با خانوادهها و هم با شمارههای افراد در کویر در تماس بودیم و در اولین تماس مشخص شد که این افراد گم نشده بودند و تنها یک روز به سفر خود افزودهاند. به دلیل عدم دسترسی به شبکه موبایل، اطلاعرسانی به خانوادهها با تأخیر صورت گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی ادامه داد: این افراد اصلاً در کویر حلوان نبودند و در اولین تماس اعلام کردند که در رباط پشت بادام حضور دارند.
وی افزود: اگر سفر در قالب تور رسمی و تحت پوشش وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باشد، باید طبق شرایط عمومی و مادههای 7گانه این وزارتخانه باشد که شامل تعهدات مسافر و کارگزار (دفتر مسافرتی)، مکان اقامت و یک سند رسمی است که دو طرف به انجام و امضای آن متعهد هستند. همچنین، قانونگذار شرایط انصراف و ابطال سفر را نیز تعیین کرده است.
شاهوردی گفت: متأسفانه برخی افراد در فضای مجازی بدون آگاهی از قوانین و مقررات و با اغراض شخصی، اخبار نادرستی منتشر میکنند. این افراد تفاوتهای ابتدایی بین تعریف رسمی سفر و تور با سفر خانوادگی را نمیشناسند.
وی افزود: طبق اعلام رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس، این افراد صرفاً یک خانواده بودند که در قالب سفر شخصی به استان سفر کرده بودند و نه در قالب تور.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: به عنوان مثال، اگر یک خانواده از بیرجند به سمت مشهد سفر کند، آیا مسئولیت پاسخگویی در این زمینه بر عهده میراثفرهنگی است؟ اگر این طور باشد که برای چند میلیون مسافر باید چند میلیون کارمند گذاشته شود. بنابراین، بهتر است اخلاق را سرمنشأ همه امور قرار داده و اگر تور غیررسمی به استان وارد میشود، اطلاعات آن باید سریعاً به این ادارهکل و مراجع انتظامی اعلام شود، نه اینکه با گمانهزنی و انتشار اخبار نادرست، موجب تخریب حاکمیت و کارگزاران نظام شود.
شاهوردی تأکید کرد: این ادارهکل در چارچوب وظایف قانونی و نظارتی خود، بر راهنمایان گردشگران و آژانسهای مسافرتی نظارت دارد و در صورت شناسایی راهنمایان فاقد صلاحیت، برخورد قانونی از طریق معرفی به ارگانهای نظارتی و لغو پروانه صورت میگیرد.
وی افزود: این ادارهکل با همکاری نهادهای حاکمیتی، موضوع برگزاری تورهای غیرمجاز را با حساسیت پیگیری میکند، ولی مسافرتهای خانوادگی و دوستانه شامل این موارد نمیشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی در پایان گفت: هرچند آسیبهای تورهای غیرمجاز در فضای مجازی در سطح کشور و حتی استان وجود دارد که غیرقابل انکار است، به زودی با همکاری صاحبنظران، کارشناسان و بخش خصوصی دفاتر استان و با همراهی مراجع انتظامی، اقداماتی برای برخورد با این تورها و اعمال قانون در این زمینه صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/