به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمدحسین زارعزاده؛ رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور صبح امروز در نشست خبری اولین رویداد ملی طرح نفس اظهار کرد: واژه نفس مخفف شده نجات فرزندان سقط است، از ین رو در کنار دستگاههایی که در راستای قانون جوانی جمعیت تکالیفی دارند، سازمان بسیج جامعه پزشکی نیز تکالیفی از جمله اجرای طرح نفس را بر عهده دارد.
زارعزاده با بیان اینکه این طرح برای جلوگیری از سقطهای غیرقانونی شکل گرفته است، افزود: سازمان بسیج جامعه پزشکی با انجام مشاورههایی از انجام سقطهای غیر قانونی جلوگیری میکند؛ به همین منظور تاکنون 300 مرکز مردمی نفس در کشور راهاندازی و به 10 هزار نفر مشاورههای جلوگیری از سقط ارائه شده است.
وی ادامه داد: از میان تعداد نفراتی که مورد مشاوره قرار گرفتند، 8 هزار نفر از مادران از انجام عمل سقط منصرف شدند که از این تعداد هم 6 هزار کودک متولد شدند.
زارعزاده اضافه کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی در همین رابطه پیشبینی کرده که اولین رویداد ملی نفس با عنوان همنفس تا نفس را روزهای 20 و 21 آبان در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار کند؛ البته در اجرای این طرح، وزارت بهداشت نیز همکاری خوبی با بسیج دارد.
وی گفت: نیمه دوم سال 1400 قانون جوانی جمعیت ابلاغ شده است؛ لذا از سال 1401 که فعالیتهای خود را آغاز کردیم تاکنون توانستیم موفقیتهای مورد اشاره را به دست آوردیم و این در حالی است که بر اساس آمارهای موجود، تنها 20 تا 25 درصد عمل سقط مربوط به مسائل اقتصادی میشود.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور اظهار کرد: موضوع سقط از نظر روحی و روانی علاوه بر اینکه میتواند مادران را تحت تأثیر قرار دهد، عملی غیر اخلاقی و غیرقانونی نیز محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه 2 هزار نفر با وجود دریافت مشاوره از اقدام خود منصرف نشدند، لذا این افراد در ادامه جلسات مشاوره حضور پیدا نکردند و ما نتوانستیم آنها را از تصمیمشان منصرف کنیم. ممکن است این افراد به دلایل مختلف در مراکز غیر مجاز سقط جنین انجام داده باشند.
انتهای پیام/