آغاز به کار 12 مجتمع دادگاه‌ صلح در استان تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علی القاصی‌مهر؛ رئیس کل دادگستری استان تهران، امروز سه‌شنبه 15 آبان در آیین افتتاح دادگاه‌های صلح استان تهران اظهار کرد: امروز شاهد تحولی نوین در شیوه دادرسی و اجرای عدالت در استان تهران و پایتخت هستیم. 

وی افزود که معاون اول قوه قضاییه با مدیریت شورای راهبری دادگاه‌های صلح، نقش مهمی در راه‌اندازی و هدایت این دادگاه‌ها داشته‌اند. این دادگاه‌ها به تدریج و با کمترین مشکل در سراسر کشور راه‌اندازی شده‌اند.

القاصی‌مهر ادامه داد: منظومه دادگاه‌های صلح در شهر تهران با برنامه‌ریزی دقیق و بدون نیاز به هزینه‌های اضافی راه‌اندازی شده است و این مهم با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و امکانات موجود تحقق یافت. 

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن قدردانی از معاون اول قوه قضاییه و دیگر مسئولان مربوطه، بیان کرد که این دادگاه‌ها بدون فشار مالی و با استفاده از زیرساخت‌های موجود فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی تصریح کرد: جلسات مستمری در استان تهران پیرامون فعالیت دادگاه‌های صلح تشکیل شده و شورای راهبری فرعی نیز در استان برای نظارت بر اجرای این طرح زیر نظر شورای راهبری قوه قضاییه ایجاد شده است. القاصی‌مهر همچنین خاطرنشان کرد که بیش از 3 هزار ساعت جلسه هماهنگی برای راه‌اندازی این دادگاه‌ها برگزار شده است.

رئیس کل دادگستری استان تهران تأکید کرد: بر اساس کارسنجی‌های انجام‌شده، 95 هزار و 156 پرونده ورودی در سال 1402 در استان تهران در صلاحیت دادگاه‌های صلح بوده است. برآوردها نشان می‌دهند که بیش از 500 شعبه دادگاه صلح نیاز است؛ با این حال، در ابتدا تصمیم گرفتیم تا 400 پرونده به هر شعبه ارجاع دهیم و بیش از 300 شعبه دادگاه صلح تأسیس کنیم. تاکنون 50 شعبه دادگاه صلح در شهرستان‌های استان تهران ایجاد شده و با توجه به نیاز، به تدریج سایر شعب نیز فعال خواهند شد.

القاصی‌مهر ادامه داد: در شهر تهران، با حضور مسئولان عالی قضایی، فعالیت 12 مجتمع قضایی با محوریت صلح آغاز شده است. در این مجتمع‌ها، 125 شعبه پیش‌بینی شده، اما امروز 100 شعبه فعالیت خود را شروع کردند.

وی با اشاره به هماهنگی‌های لازم برای فعالیت دادگاه‌های صلح، اظهار کرد که در کنار هر شعبه دادگاه صلح، دو شورای حل اختلاف نیز فعال هستند و بیشتر دادگاه‌ها در محل شورای حل اختلاف مستقر شده‌اند.

القاصی‌مهر افزود: برای پرونده‌های باقی‌مانده در شعب شورای حل اختلاف برنامه‌ریزی صورت گرفته و حدود 50 هزار پرونده در این شعب وجود دارد که از امروز به شعب صلحی تبدیل می‌شوند. این پرونده‌ها برای مصالحه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و در صورت عدم مصالحه، پرونده‌ها مسیر صدور حکم را طی خواهند کرد.

وی همچنین با اشاره به تلاش‌های همکارانش اظهار کرد که با وجود کمبودها و بدون دریافت بودجه اضافی، برای اجرای برنامه‌های لازم و راه‌اندازی این دادگاه‌ها تلاش کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که یک سوم از مراجعین به این دادگاه‌ها مراجعه خواهند کرد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.