به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، حسین روستایی گفت: میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در 6 ماهه اول سال 1403 بیش از 2 میلیون و 523 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 70 میلیون دلار بود که این میزان، از نظر وزنی 28 درصد و از نظر ارزشی 31 درصدی افزایش را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان میدهد.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان تصریح کرد: صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در 6 ماهه اول سال 1403 به میزان 254 میلیون دلار و وزن نیز 559 هزار تن افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: روغنهای سبک و فرآوردههای نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، تخممرغ و تخمخوراکی ماکیان، کفپوشهای غیرمخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیبزمینی، کفش، پریفرم، گوجهفرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختی، انواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان افزود: میزان واردات کشورمان از افغانستان نیز در 6 ماهه اول سالجاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به رقم بیش از 33 میلیون دلار رسیده است که رشد 192 درصدی در ارزش و به لحاظ وزنی رشد 598 درصدی را نشان میدهد.
وی گفت: محصول جو با 9.7 میلیون دلار افزایش، ذرت دامی با 3.7 میلیون دلار افزایش، محصولات از آهن یا فولاد غیر ممزوج به شکل طومار با 8.4 میلیون دلار افزایش، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با 722 هزار دلار افزایش، دانه آفتابگردان با 170 هزار دلار افزایش، بادام زمینی با 490 هزار دلار افزایش و زردچوبه با 393 هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام مؤثر در افزایش واردات از افغانستان بوده است.
روستایی اظهار کرد: همچنین جو، ذرت دامی، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطرسازی، دانه آفتابگردان، اسپند، بادام زمینی، سایر میوههای خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.
انتهای پیام/