علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به روند نگران کننده تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در سطح کشور گفت: ما کشور در حوزه کشاورزی با دو محدودیت اساسی در حوزه منابع آب و خاک مواجه هستیم.
وی افزود: به عبارت دقیقتر از 165 میلیون هکتار اراضی تنها 10 تا 12 درصد آن هست که امکان کشاورزی در آن و جود دارد. در چنین شرایطی اگر این اراضی قابل کشت نیز به سمتی برود که تغییر کاربری در آن اتفاق بیفتد، مطمئنا در آینده امنیت غذایی ما دچار مشکل میشود.
عباسی با تاکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس اجازه تغییر کاربری اراضی را با هدف حراست از امنیت غذایی کشور نمیدهد، گفت: تمام تلاش ما در کمیسیون کشاورزی این است که بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم و از هدر رفت و از دسترس خارج شدن اراضی کشاورزی جلوگیری کنیم.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که ما در برنامه هفتم توسعه خیلی روی آن تاکید داریم افزایش بهرهوری و رسوخ دادن دانش در حوزه کشاورزی است. در حالحاضر علم و تحقیقات پیشرفت کرده و این پیشرفتها باید در زندگی مردم ثمره داشته باشد.
وی افزود: یک قسمت از این علم و فناوری ممکن است قبل از کاشت باشد، قسمتی در حینکاشت و برداشت و قسمتی دیگر بعد از برداشت باشد. بعد از برداشت هم یک قسمت مرحله فرآوری و تبدیلی و تکمیلی را طی میکند و قسمتی دیگر در مسیر تجارت بازرگانی قرار میگیرد. در این حوزهها هم باید از علوم نوین استفاده کنیم و بتوانیم اقتصاد کشاورزیمان را به یک اقتصاد با ارزش افزوده بالا تبدیلکنیم.
عباسی متذکر شد: اگر به سمت افزایش بهرهوری در حوزه کشاورزی نرویم، مطمئنا کشاورزان ما به دلیل کاهش درآمد، تولید را تعطیل میکنند که متعاقب تعطیلی کشاورزی نیز باید به مرور شاهد تغییر کاربری زمینهای قابل کشت به باغ ویلاها باشیم.
انتهای پیام/