به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رهایی؛ رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم رویداد "باور 2" در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر اهمیت اقتصاد دانشبنیان بهعنوان عامل اصلی موفقیت کشورها اظهار کرد: امروزه در سطح جهانی، موفقیت ملتها به اقتصادی مبتنی بر دانش گره خورده است و برای دستیابی به این جایگاه، حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان ضروری است.
وی افزود: تحقق توسعه اقتصادی پایدار بر پایه دانش و کارآفرینی، مستلزم جذب نیروی انسانی کارآمد و تربیت استعدادهای شایسته است. در کشور ما نیازهای بسیاری وجود دارد و هر یک از شما دانشجویان در دانشگاه جایگاهی دارید که نباید به کشورهای دیگر منتقل شود. توسعه اقتصاد و صنعت دانشبنیان به افراد با استعداد و آموزشدیده نیازمند است.
رهایی با اشاره به زیرساختهای موجود در دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با داشتن 18 دانشکده و 20 پژوهشکده، فرصتهای فراوانی را برای بروز و بهرهبرداری از ایدههای نوآورانه فراهم کرده است. این دانشگاه با هدف شناسایی و توسعه این ایدهها، ارتباط نزدیکی با پارک علم و فناوری امیرکبیر دارد؛ پارکی که 200 واحد رشد و شرکت دانشبنیان را تحت پوشش دارد و از طرحهای نوآورانه حمایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما تسهیلاتی فراهم کردهایم تا نهتنها این پارک توسعه یابد بلکه در برنامه پنج ساله آینده، ناحیه نوآوری امیرکبیر در اطراف دانشگاه ایجاد شود. این برنامه، با حمایتهای گسترده از سوی دستگاههای مختلف، زمینه مناسبی را برای رشد و شکوفایی ایدههای نو فراهم میکند.
رییس دانشگاه امیرکبیر همچنین به طرح "باور 2" اشاره و تصریح کرد: در این طرح که با همکاری معاونت فناوری وزارت علوم و پارک علم و فناوری امیرکبیر راهاندازی شده است، هدف اصلی، شناسایی نیازها در مسیر کارآفرینی است. ایدهپردازیها باید بر مبنای نیازهای واقعی انجام شود تا به تولید دانشبنیان با قابلیت فروش و بازارپذیری برسد و از این طریق، مسیر رشد و موفقیت هموار شود.
وی در پایان تأکید کرد: تبدیل ایده به ثروت زمانی ممکن است که نیازهای واقعی شناسایی شود. تأکید مسئولان نظام بر اقتصاد دانشبنیان، حمایت وزارت علوم و معاونت علمی، و پشتیبانی صندوقها و صندوق نوآوری و شکوفایی نشان از اهمیت این موضوع دارد. طرح ملی کارآفرینی در کنار آموزشهای علمی، توسعه کارآفرینی را دنبال کرده و میتواند به تحقق عدالت در کارآفرینی کمک کند.
انتهای پیام/