مقامات ارشد جنبشهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین در اظهاراتی تاکید کردند که نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دنبال برهم زدن مذاکرات دستیابی به توافق آتشبس است.
به گزارش خبرآنی، «محمود المرداوی» از مقامات ارشد حماس در این باره گفت: تمام توافقات جزئی پیشنهاد شده در مذاکرات نمیتواند به تصویب برسد و نتانیاهو میخواهد مذاکره را بر هم بزند.
وی در گفتوگو با شبکه خبری المیادین اظهار کرد: کابینه نتانیاهو، تصمیم سیاسی خود را تحت فشار میدان نبرد، تغییر خواهد داد.
محمود المرداوی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره انتخاب دبیرکل جدید حزبالله لبنان گفت: انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل حزبالله، پیامدها و پیامهایی برای رژیم اشغالگر دارد؛ این انتخاب برای مقابله با سیاستهای اشغالگران انجام شد و ما در جنبش حماس، انتخاب وی را تبریک میگوییم.
در همین راستا، «رسمی ابوعیسی» مسؤول روابط عربی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز به شبکه المیادین گفت: هیچ پیشنهاد جدیدی در خصوص تبادل و مذاکرات آتشبس به ما اعلام نشده است.
وی افزود: هرچه در مورد پیشنهادات جدید برای مذاکره صحبت میشود، فقط درحد حرف است.
رسمی ابوعیسی ادامه داد: هیچ چیزی درباره مذاکرات متبلور نشده است و چیزی وجود ندارد. آنها دروغ میگویند؛ آنها از چه معاملهای صحبت میکنند؟ امروز شنیدیم اسموتریچ گفت که آنها هیچ معاملهای را نمیپذیرند.
این اظهارات پس از آن بیان شد که سرلشکر «حسن رشاد» رئیس سرویس اطلاعات مصر، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و رئیس موساد به دوحه سفر کرده و مذاکراتی را با هدف دستیابی به توافق آتشبس انجام دادند.
در همین راستا، وبگاه «آکسیوس» روز دوشنبه به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد «ویلیام برنز» توافقی برای آتشبس ۲۸ روزه غزه، آزادی حدود هشت اسیر صهیونیست توسط حماس و آزادی دهها اسیر فلسطینی توسط تلآویو را ارائه کرد.
آکسیوس گزارش داد ویلیام برنز این ایده را در دیدار روز یکشنبه با همتای قطری و مقامهای رژیم صهیونیستی مورد بحث قرار داد.
حسن رشاد در قاهره با «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «رونن بار» رئیس شاباک دیدار کرده بود.
دور قبلی مذاکرات آتشبس که در دوحه و با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر میان نمایندگان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی انجام شد، طبق گفته منابع مطلع کشورهای میانجی و حماس، به دلیل کارشکنیهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم در این مذاکرات به واسطه تعیین کردن شروط جدید و پاسخ ندادن به پیشنهادات میانجیها، نتیجه ملموسی در پی نداشت.
انتهای پیام