به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، در ابتدای این جلسه، محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن صدها نفر از اهالی ورزش فلسطین و لبنان و از بین بردن زیرساختهای ورزشی این مناطق که با سکوت مجامع جهانی و فدراسیونهای بینالمللی همراه است از مسئولان وزارت ورزش و جوانان خواست در این رابطه منفعل نباشند. تهرانی در بخش دیگری از سخنان خود یک بار دیگر خواهان تغییر و تحولات وعده داده شده توسط وزیر ورزش شد و تأکید کرد هرگونه تعلل و فرصتسوزی در این رابطه موجب دلسردی و بیانگیزگی اهالی ورزش خواهد شد.
در ادامه جلسه نوبت به اعضای کارگروه ورزش رسید تا نقطه نظرات، دیدگاهها و دغدغههای خود را در رابطه با ورزش بسکتبال بیان کنند. لزوم پشتوانهسازی، پیگیری برنامههای توسعهای، وضعیت لیگ بسکتبال، چگونگی جذب اسپانسر، ضرورت تعامل و همکاری بیش از پیش فدراسیون بسکتبال با آموزش و پرورش و آموزش عالی، ضرورت توجه به آمایش سرزمینی از جمله مباحثی بود که توسط آنها مطرح شد.
جواد داوری رئیس فدراسیون بسکتبال در واکنش به موارد مطرح شده و ترسیم خطمشی فدراسیون بسکتبال گفت: ابتدا از تلاشهای مهندس کیومرث هاشمی وزیر پیشین ورزش و جوانان تشکر میکنم و همچنین برای دنیامالی که مدت زمان کوتاهی است سکان هدایت ورزش کشور را در دست گرفته است، آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم بتواند در ورزش کشور تحول ایجاد کند. با بسکتبال بیگانه نیستم و سالهای طولانی بهعنوان ملیپوش، بازیکن لیگ و رئیس هیئت در کنار این ورزش بودم و از نزدیک با مسائل ریز و درشت آن آشنایی دارم.
وی تصریح کرد: هیچ وقت دوست ندارم ورزشی که به آن تعلق دارم، ناموفق باشد. حدود دو سال و نیم پیش که فدراسیون را تحویل گرفتم اوضاع بسکتبال مطلوب نبود. علاوه بر میانگین سنی بالای ملیپوشان و باخت تیم ملی به کشورهای نه چندان مطرح آسیایی، نبود برنامهریزی و فقدان نقشه راه جهت پشتوانهسازی و کمبود منابع مالی گریبانگیر این رشته بود. از سویی تیم ملی را تحویل گرفتم که میانگین سنی آن حدود 34 سال بود و نیاز به تغییرات اجباری زیادی داشت.
رئیس فدراسیون بسکتبال خاطرنشان کرد: چند سالی مسئولیت هیئت استان اصفهان را بر عهده داشتم و در جریان مسائل داخلی تیم ملی بودم، به همین دلیل سعی کردم تا آنجا که امکان دارد شرایطی فراهم کنم که عادتهای نادرست را اصلاح کنم. انضباط مالی خوبی ایجاد کردم؛ به طوری که در بدو ورود مانده حساب ما با فدراسیون تنها 300 میلیون اختلاف داشت.
داوری ادامه داد: به مربیان تیم ملی تأکید کردم جوانگرایی و مقدمه ظهور استعدادهای جوان را در دستور کار قرار دهند که خدا را شکر این مهم انجام پذیرفت. اگرچه معتقدم این کار باید در سال 2015 انجام میشد، اما سالها نسبت به آن بیتوجهی صورت گرفته بود. طبیعی بود تغییرات موردنظر ما با مقاومتهایی روبهرو شود. بخش بانوان نیز به حال خود رها شده بود و تیم آخر دسته ب آسیا بودیم که توانستیم با به کارگیری مربی خانم مطرح اروپایی به فینال این دسته برسیم.
وی تصریح کرد: برخی از دوستان به ضرورت همراهی فدراسیون با آموزش و پرورش و دانشگاه اشاره کردند و ما هم به این اصل اعتقاد کامل داریم و در حال حاضر تعامل و هماهنگی خوبی با دو مرکز مورد اشاره داریم. البته این گله را هم داریم که برخی مربیان ورزش آموزش و پرورش با توجه به رشتهای که در آن کار کردهاند، ورزش را اولویتبندی و حمایت میکنند، اما با این وجود همانطور که ذکر شد به اهمیت تعامل با آموزش و پرورش و آموزش عالی اعتقاد کامل دارم. بخش مهمی از استعدادهای ورزش را باید در میان دانشآموزان جستجو کرد.
رئیس فدراسیون بسکتبال با اشاه به نقش رسانهها در ترویج بسکتبال گفت: رسانهها نقش زیادی در ترویج رشتهها و جذب دانشآموزان ایفا میکنند. برخی تصور میکنند بسکتبال رشته آمریکایی است و از انعکاس آن خودداری میکنند؛ در حالی که خاستگاه خیلی از رشتههای ورزشی خارجی است، اما این امر دلیل نمیشود تا حس علاقهمندی مردم نسبت به هر کدام از آنها را نادیده بگیریم.
داوری با اشاره به اقدامات و تحولات صورت گرفته در فدراسیون بسکتبال تصریح کرد: زمان مشخص خواهد کرد چه اقداماتی در این فدراسیون صورت گرفته است. بسکتبال را آسیبشناسی کردیم و چشماندازی که ترسیم شده تا سال 2031 برنامهریزی جهت ردههای پایه صورت گرفته است. این در حالی است که آن زمان قطعاً بنده در فدراسیون حضور نخواهم داشت. در همین راستا و به منظور حمایت از مناطق کمبرخوردار و محروم و همچنین شناسایی افراد مستعد طرح جامع استعدادیابی و استعدادپروری کشور را راهاندازی کردیم.
وی ادامه داد: در این طرح کشور را به هشت منطقه برای آقایان و چهار منطقه برای بانوان تقسیمبندی کردیم. علاوه بر این برنامه زمانبندی درستی هم تعریف شده است و براساس آن فعالیتها را شهرستانمحور کردهایم. در راستای دستیابی به این اهداف چند مربی خارجی آوردیم. برای بانوان هم مربی از یونان آوردهایم که تحولات خوبی ایجاد کرده است. از او خواستیم در کنار پرورش ورزشکار، نسبت به پرورش و ارتقا مربی هم توجه کند. وقتی به فدراسیون آمدم 12 استان ما غیرفعال بود، اما در حال حاضر 31 استان فعال داریم. در کنار توسعه قهرمانی، توسعه همگانی بسکتبال را هم در نظر داریم، ضمن اینکه نسبت به مسائل فرهنگی بیتفاوت نیستیم.
داوری در ارتباط با اوضاع مالی فدراسیون و کیفیت مسابقات لیگ گفت: علی رغم اینکه فدراسیون را با کمترین ذخیره مالی تحویل گرفتیم، اما هیچ اعزامی بر زمین نماند و میلیاردها تومان صرف اعزام تیم،ها کردیم. فقدان اسپانسر را با مدیریت مالی سروسامان دادیم و در حال حاضر هم مشکلی در این زمینه نداریم. الان با وجودی که برخی حامیان مالی گذشته را در لیگ نداریم، اما اسپانسرها جدیدی جایگزین آنها شدند و مسابقات به خوبی برگزار میشود. اطمینان میدهم شرایط لیگ بهتر هم خواهد شد.پیگیر برون سپاری اسپانسرینگ هستیم و امیدوارم در آینده از این طریق منابع مالی خوبی جذب کنیم.
رئیس فدراسیون بسکتبال در خاتمه از ساخت مجموعهای مدرن و مجهز در محل ورزشگاه آزادی تهران سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: بسکتبال علی رغم سه حضور در المپیک و چند حضور در جام جهانی تنها یک سالن مرحوم مشحون با 50 سال قدمت را دارد. پیگیر ساخت مجموعهای کامل در ورزشگاه آزادی هستیم که سالنهای مجزا برای بانوان و آقایان با دو ورودی خواهد داشت. نقشههای فاز یک آن تهیه شده و اجرای آن را نیز در دستور کار قرار دارد که منوط به اخذ مجوزات شرکت توسعه و تجهیز است. تلاش من و همکارانم در فدراسیون بسکتبال ارتقا جایگاه این رشته و کسب موفقیتهای بیشتر است.به دنبال این هستیم که بین سه ورزش توپی تفاهم نامهای امضا شود و طی آن بتوانیم استعدادیابی مشترک انجام دهیم.
در پایان این نشست محسن معزی فر دبیر فدراسیون بسکتبال نیز طی توضیحات تکمیلی، نکاتی را در رابطه با چگونگی اعزام تیمها، مدیریت هزینه در فدراسیون، شکوفایی لیگ برتر، نقش معلمان ورزش در پیشبر اهداف رشتههای مختلف، استعدادیابی و افزایش تعداد تیمهای بسکتبال در سراسر کشور صحبت کرد.
انتهای پیام/