نوسازی شبکه برق تهران در دستور کار/ 50 همت نیاز داریم

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، فرهادشبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق کشور در نشستی خبری اظهار داشت: در تهران، قم و البرز برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت نیروگاهی داریم اما در تهران، هدف ما افزایش 1400 مگاوات ظرفیت خازنی است.

وی افزود: پروژه‌ای برای تغییر سطح ولتاژ در شهر تهران داریم که شامل آوردن لایه 400 کیلوولت به مرکز شهر از طریق ولتاژ HVDC می‌شود.

شبیهی با بیان اینکه پروژه‌های متعددی در تهران در دست اجراست، گفت: از جمله پروژه سیاه بیشه که هدف آن افزایش ظرفیت نیروگاهی تا 2000 مگاوات ساعت است،

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با بیان اینکه "رشد مصرف برق امسال بی‌سابقه بوده و از مردم تقاضا داریم که مدیریت بار خود را بهبود بخشند"، گفت: این سیستم‌ها تخصصی هستند و هماهنگی با شهرداری‌ها و دستگاه‌های مختلف پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کند. تلاش ما بر این است که با تأمین منابع مالی و هماهنگی بیشتر، توسعه زیرساخت‌ها را تسریع کنیم چراکه حدود 30 درصد شبکه انتقال و فوق توزیع در تهران فرسوده است و اصلاح آن زمان‌بر خواهد بود. 

شبیهی با بیان اینکه 20 تا 30درصد شبکه برق تهران فرسوده است و عمری بیش از 30 تا 40 سال دارد، گفت: برای نوسازی این شبکه نیازمند منابع مالی قابل توجهی هستیم که حدود 50 هزار میلیارد تومان برای یک تا دو سال آینده برآورد شده است؛ تاکنون نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان تأمین شده و تلاش می‌کنیم منابع بیشتری جذب کنیم تا بتوانیم شبکه را اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه شبکه برق تهران از فرسوده‌ترین شبکه‌های کشور است و ترانسفورماتورهایی با عمر 50 تا 60 سال داریم که نیاز به تعویض دارند تصریح کرد: امسال اولین ترانسفورماتور یکپارچه 500 مگاولت آمپر را در تهران نصب کردیم، که در ایران ساخته و منتقل شد، متاسفانه این پیچیدگی‌ها چالش‌هایی ایجاد می‌کند اما تلاش ما بر افزایش ظرفیت‌ها متمرکز است.

شبیهی در مورد زیرزمینی کردن خطوط انتقال برق گفت: با شهرداری و دستگاه‌های خدماتی برای ایجاد تونل‌های انرژی همکاری می‌کنیم. این اقدام باعث کاهش آسیب‌پذیری شبکه و بهبود ظرفیت‌ها می‌شود و برق مطمئن‌تری به مردم ارائه می‌دهد.

وی در بخش دیگر این نشست به موضع خودروهای برقی اشاره کرد و گفت: در زمینه خودروهای برقی، ایستگاه‌های شارژ در برنامه کلان کشور قرار دارد. توسعه انرژی تجدیدپذیر نیز به همین منظور است. ایستگاه‌های شارژ الکتریکی در تهران ایجاد خواهد شد تا فرهنگ استفاده از خودروهای الکتریکال ترویج یابد و آلودگی کاهش یابد.

شبیهی ادامه داد: البته نوسازی شبکه برق نیز در دستور کار است. قصد داریم تا پایان سال حدود 2500 مگاوات ظرفیت جدید اضافه کنیم و پروژه‌های بزرگی برای اصلاح شبکه فرسوده داریم. این اصلاحات به مرور انجام می‌شود تا شاخص‌های شبکه بهبود یابد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشازه به اهداف سال جاری گفت: تمرکز ما بیشتر بر بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش بار روشنایی بوده است. با استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف و پربازده در تهران، همکاران ما در شرکت توزیع به صورت شبانه‌روزی تلاش کردند تا ظرفیت‌های جدیدی ایجاد کنند و بخشی از انرژی را ذخیره نمایند.

شبیهی ادامه داد: این صرفه‌جویی در مصرف انرژی به معنای ذخیره آب بیشتر پشت سدهاست که با افزایش راندمان چراغ‌ها و استفاده از تجهیزات پربازده، نتایج ارزشمندی حاصل شده است. صنایع بزرگ مانند فولاد و سیمان موظف شدند بخشی از انرژی خود را به صورت خودتأمین تولید کنند. بسیاری از کارخانه‌های سیمان وارد این حوزه شده‌اند و تولیدات خود را آغاز کرده‌اند.

وی افزود: در تهران، صنایع اصلی شامل فولاد و سیمان هستند که تلاش می‌کنند ظرفیت‌های خود را به کار گیرند. همچنین با پالایشگاه تهران همکاری‌هایی داشتیم تا از ظرفیت تولید آن برای شبکه بهره ببریم البته که شرکت‌های سیمانی مانند فراز فیروزکوه و سیمان قم توانسته‌اند بخشی از نیازهای خود را تأمین کنند. با شهرک‌های صنعتی نیز همکاری‌هایی انجام شده تا ظرفیت‌ها وارد مدار شوند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.