نظارت بر رفتار نمایندگان و تذکرات ارزی محور جلسه امروز مجلس

به گزارش خبرنگار پارلمانی ‌پایگاه خبری خبرآنی، آخرین جلسه علنی مجلس در این هفته صبح امروز با حضور اکثریت نمایندگان و به ریاست قالیباف برگزار شد که رسیدگی به گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نظارت بر رفتار نمایندگان،  گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه یک فوریتی موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تامین اجتماعی  در دستورکار وکلای ملت در این جلسه قرار داشت.

اولین دستورکار بهارستان نشینان در این نشست ارزیابی طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تامین اجتماعی  بود که وکلای ملت گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تامین اجتماعی را بررسی و این طرح را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

دستورکار بعدی نمایندگان در این جلسه بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان بود که وقت زیادی از جلسه علنی را به خود اختصاص داد و نمایندگان تذکرات  و پیشنهادات زیادی در این باره مطرح کردند، یکی از آنها تذکر حمید رسایی نماینده تهران بود که در جریان بررسی طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای قالیباف این طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان که الان در موردش بحث می‌شود از یک طرف می‌گویید چون آیین‌‌نامه‌ای نیست دو سوم آرا را نمی‌خواهد ولی الان کمیسیون تخصصی این طرح کمیسیون آیین نامه مجلس است. همچنین شما می‌گویید که در مورد مسائل داخلی مجلس است و می‌گویید از بیرون نباید درباره آن اظهار نظر کنند ولی آقای ادیانی به عنوان نماینده دولت درباره آن اظهار نظر می‌کنند.

وی افزود: نکته بعدی اینکه ما مصوبه شفافیت قوای سه‌گانه را تصویب کردیم و الان تبدیل به قانون شده است. مطابق ماده 2 این قانون حداکثر 4 ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون باید اطلاعات کارکنان، مدیران، تسهیلات، حقوق و اطلاعات راجع به هزینه‌ها و درآمدها باید توسط دستگاه‌های مختلف مشمول این قانون اعلام شود. قوه قضایی و مراجع قضایی باید ارای خود را اعلام کنند. الان حتی خود مجلس نیز به درستی این قانون را اجرا نمی‌کند.

در ادامه قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به رسایی گفت: بحث شفافیت الان در حال اجرا در مجلس است و همین الان شما می‌توانید وارد سایت شوید و ببینید که مجلس این قانون را اجرا می‌کند یا خیر.

وی ادامه داد: نکته بعدی اینکه قانون نظارت بر رفتار نمایندگان که مصوب سال 91 هست،‌ یک قانون مجزا است و ارتباطی به قانون آیین نامه داخلی مجلس ندارد. بنابراین ، دولت برای همه قوانین جز قانون آیین نامه می‌تواند اظهار نظر کند.

*قوای سه‌گانه موظف به اجرای قانون شفافیت هستند

بنابراین گزارش، احد آزادی‌خواه در تذکری گفت: طرح شفافیت قوای سه‌گانه اولین بار در مجلس یازدهم به تصویب رسید و همه ارکان نظام اعم از دولت و مجلس موظف به اجرای شفافیت هستند.

وی با تاکید بر اینکه قوای سه‌گانه موظف به اجرای قانون شفافیت هستند، گفت: نمایندگان مجلس شفافیت قوای سه گانه را به نتیجه رسانده و اکنون در مجلس اجرا می شود لذا همه اقدامات نمایندگان اعم از آرای آن ها در منظر مردم است پس چطور گفته می شود که کارها سانسور می‌شود؟

همچنین در همین راستا مرتضی محمودی نماینده تهران در واکنش به حجم تذکرات و پیشنهادات نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: سخنان و بیانات همکاران در موافقت و مخالفت درباره طرح اصلاح مفادی از قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان از طریق رسانه‌ها در حال پخش است و درخواست دارم که وزن برخی از بیانات باید بالا باشد، وقت زیاد و طولانی را از مجلس می‌گیریم در حالی که الان هنوز قانون تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی روی زمین مانده است مردم برای این موضوعات توقع دارند و ما باید برای آنها فریاد بزنیم.

وی با اشاره به گرانی کالاها، بیان کرد: در حال حاضر گرانی‌ها به صورت پلکانی در حال رشد است و آرام آرام وضع قیمت‌ها دارد اسفناک می‌شود، قیمت دلار را ببینید که هیچ صدایی از کسی بلند نمی‌شود، مردم از ما کار می‌خواهند، مردم از ما دغدغه‌هایشان را می‌خواهند. از آقای عارف خواهش می‌کنم که حتما برای موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی که روی میز مانده است فکری کنید.

نماینده تهران در بخش دیگری از تذکر خود خطاب به رئیس مجلس اظهار داشت: زمان‌هایی که آقای رئیس می‌گوییم از پیشنهادات عبور کنیم به خاطر این است که ما به برخی از مسایل مهم رسیدگی کنیم که روی زمین مانده است. من نگاه کردم و دیدم که همه مردم پیام می‌دهند و از ما انتظار دارند. وقت مجلس باید صرف مشکلات مردم شود.

بنابراین گزارش، پس از بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان وکلای ملت در ادامه جلسه امروز و تذکرات شفاهی خود به متناسب سازی حقوق بازنشستگان ، تعرفه آب، وعضیت بازار برنج و نحوه انتخاب شهرداران و افزایش بی رویه قیمت کالا‌ها، پرداختند و همچنین 2 تن از نمایندگان در تذکرات خود به شهادت معصومه کرباسی و همسرش  واکنش نشان دادند.

در همین راستا علیرضا عباسی نماینده کرج در تذکری شهادت معصومه کرباسی و همسرش در لبنان را نشانه دیگری از خباثت و جنایت رژیم صهیونیستی دانست و گفت:  حداقل انتظار از مدعیان حقوق زن این است که سکوت خود را شکسته و این جنایات را محکوم کنند.

محمدرضا احمدی هم در تذکر شفاهی خود، در همین باره بیان کرد: این از خباثت‌های رژیم صهیونیستی است که با رزمندگان قدرت جنگیدن ندارد و به زنان و کودکان، چادر آوارگان و بیمارستان‌ها حمله می‌کند.

*تذکر یک نماینده درباره وضعیت بازار طلا و سکه

به گزارش خبرآنی، شهباز حسن پور بیگلری، نماینده کرمان نیز در جلسه علنی امروز در تذکری ضمن انتقاد از وضعیت ارز، گفت: وضعیت بازار ارز و سکه آشفته است و این موضوع ناخودآگاه قطعاً تاثیر بیشتری بر سایر اقلام و مایحتاج عمومی مردم خواهد گذاشت .

حمیدرضا حاجی بابایی، نائب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده کرمان گفت: تذکر شما به جا است و از دولت می‌خواهیم برای ساماندهی وضعیت بازار طلا و سکه فکری جدی کند.

در پایان این جلسه نیز حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس که در غیاب قالیباف که برای عرض تسلیت شهادت یحیی السنوار رئیس دفتر سیاسی حماس در دفتر این جنبش در تهران حضور یافته بود ، زنگ پایان جلسه علنی امروز را به صدا دراورد و عنوان کرد که جلسه بعدی مجلس یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود.

انتهای‌پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.