راهکار جبران عقب‌ماندگی ذخایر سوخت مایع نیروگاهی چیست؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، "سعید عقلی"، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران سه‌روز پیش در همایش سوخت‌رسانی زمستانی، در بخشی از سخنان خود گفت: "در هفت ماه نخست سال 1402 بالغ بر 56 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب گاز تأمین شده بود، اما این مقدار در مدت مشابه امسال 3 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب کاهش یافته است."

این کاهش توزیع گاز در هفت‌ماهه نخست امسال، موجب کاهش سهم گاز در سبد سوخت نیروگاهی در سال جاری شده و نیروگاه‌ها به‌خصوص در تابستان که با حداکثر ظرفیت در مدار بودند، مجبور به استفاده بیشتر از سوخت مایع نسبت به مدت مشابه سال قبل شدند.

"کرامت ویس‌کرمی"، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در همایش سوخـت‌رسانی زمستانی در این خصوص گفت: "در مجموع 9 میلیارد و 700 میلیون لیتر سوخت مایع در هفت ماه امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد که رشد قابل‌توجهی در توزیع سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشته‌ایم، ‌به‌گونه‌ای که امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 22 درصد نفت‌گاز و در مجموع 38 درصد سوخت مایع تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته است."

با وجود رشد 38درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در هفت‌ماهه نخست امسال، مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها در همین مدت حدودا دو برابر شد؛ که عامل اصلی آن، کاهش تخصیص گاز به نیروگاه‌ها بود.

از تبعات جدی کاهش تخصیص گاز به بخش تولید برق و افزایش تولید برق حرارتی با مصرف اجباری سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین، کاهش سطح ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها در آستانه شروع فصل سرماست.

در حال حاضر 41درصد مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها پُر است، درحالی که در زمان مشابه سال قبل، میزان پرشدگی مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها حدود 80درصد بود و این هشدار جدی برای تأمین برق زمستانه کشور با توجه به وضعیت ناترازی گاز است.

روزانه حدود 30 میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه‌های کشور تحویل می‌شود که از حدود 10 روز پیش با افزایش حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در پی پایان تعمیرات اغلب پالایشگاه‌های گازی، بیشتر این میزان گازوئیل تحویلی در مخازن ذخیره‌سازی می‌شود. اما مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها نیز همچنان صفر نیست و از حدود 270 میلیون مترمکعب سوخت معادل نیروگاهی در روز، حدود 230 میلیون مترمکعب گاز و 40 میلیون لیتر سوخت مایع مصرف می‌شود.

برای جبران عقب‌ماندگی ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها، ضروری است که مصرف گازوئیل در نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی راندمان بالا، تا حداقل یک‌ماه آینده با تخصیص حداکثری گاز متوقف شود و میزان ارسال گازوئیل روزانه به نیروگاه‌ها نیز از حدود 30 میلیون لیتر فعلی به روزانه 50 میلیون لیتر افزایش یابد تا امیدوار باشیم بخش اعظمی از این عقب‌ماندگی فاحش، جبران خواهد شد و نیروگاه‌ها برای ورود به زمستان آماده می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.