سازمان ملل از توقف ورود کمکهای غذایی به نوار غزه از ابتدای ماه اکتبر جاری خبر داد.
به گزارش خبرآنی، فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، کمکهای وارد شده به نوار غزه به کمترین سطح خود در ماههای گذشته رسیده و هیچکس در غزه در ماه جاری میلادی به دلیل محدودیتهای اعمال شده بر ورود کمکهای امدادی، جیره غذایی دریافت نکرده است.
براساس نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، فرحان حق اعلام کرد برنامه جهانی غذا گزارش داده که ورود کمکهای امدادی به شمال غزه متوقف شده است.
وی در ادامه تاکید کرد که از ابتدای ماه اکتبر کمکهای غذایی وارد غزه نشدهاند و معابر اصلی به شمال نوار غزه بسته شده و در صورت تداوم تنشها امکان عبور از آن وجود نخواهد داشت.
فرحان حق همچنین تصریح کرد برنامه جهانی غذا آخرین ذخایر مواد غذایی باقیمانده خود را در شمال غزه بین شرکا و آشپزخانههایی که به آوارگان خدماترسانی میکنند، توزیع کرده اما آنها برای کمتر از 2 هفته کافی هستند. اکثر این آشپزخانهها، مراکز توزیع و نانواییها مجبور شدهاند درهای خود را ببندند و برخی دیگر نیز در صورت ادامه درگیریها با خطر تعطیلی روبهرو هستند.
سخنگوی سازمان ملل هشدار داد، وضعیت در غزه و جنوب آن به نقطه فروپاشی رسیده است و مواد غذایی توزیع نمیشود و نانواییها برای تامین آرد با مشکل مواجه هستند و این مسأله موجب شده هر لحظه آنها مجبور به بستن دربهای خود شوند.
ارتش رژیم صهیونیستی علاوه بر تشنگی، از گرسنگی بهعنوان سلاحی برای کشتن فلسطینیها در جنگ نسلکشی که علیه آنها در غزه به راه انداخته است، استفاده میکند.
از ماههای گذشته نشانههای قحطی شکل گرفت و در غزه و استانهای شمالی به دلیل محاصره شدید آنها آغاز شد. این شرایط سخت غذایی همچنان ادامه دارد و باعث مرگ حدود ۳۶ کودک به دلیل سوء تغذیه شده است.
ژوئن گذشته، آنروا در بیانیهای اعلام کرد بیش از ۵۰ هزار کودک در نوار غزه به دلیل سوء تغذیه حاد به درمان فوری نیاز دارند.
چرخه گرسنگی همچنان ادامه دارد زیرا رژیم صهیونیستی از رسیدن کمکهای غذایی به غزه جز در مقادیر محدود جلوگیری میکند. علاوه بر این، فروشگاههای مواد غذایی موجود در نوار غزه، نانواییها، کامیونهای کمکرسانی و مردم گرسنهای را که منتظر دریافت کمک هستند، هدف قرار میدهد.
بر اساس گزارشی که آکسفام در ۶ سپتامبر منتشر کرد، از هر پنج نفری که در غزه زندگی میکنند، یک نفر با «میزان فاجعهبار» گرسنگی مواجه است. برنامه جهانی غذا نیز در ژوئیه گذشته اعلام کرد نیم میلیون نفر در نوار با «سطوح فاجعهبار» گرسنگی روبهرو هستند.
رژیم اشغالگر صهیونیستی از اکتبر ۲۰۲۳ با حمایت آمریکا و با نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت درباره لزوم توقف فوری جنگ غزه و دستورالعملهای دادگاه بینالمللی دادگستری جهت تلاش برای ممانعت از نسلکشی و بهبود شرایط انسانی در غزه، به نسلکشی در این منطقه محاصره شده ادامه میدهد که در نتیجه آن بیش از ۱۴۰ هزار فلسطینی شهید و زخمی و بیش از ۱۰ هزار تن دیگر مفقود شدند.
انتهای پیام