گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان پهپادهای سمپاش هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری کامپیوتر را عرضه کردند که میتوانند تنها نقاطی از مزارع کشاورزی را که آفات طغیان کرده است، سمپاشی کنند، ضمن آنکه قادر به شناسایی چهره و موانع نیز هستند.
کامیار حسنپور، مدیر دپارتمان هوش مصنوعی این مجموعه در گفتوگو با خبرآنی گفت: ما گروهی را در این مجموعه در حوزه بینایی ماشین و هوش مصنوعی کشاورزی ایجاد کردیم.
وی افزود: ما در این گروه یکسری مغز پردازنده طراحی می کنیم و دانش انسان را به آن میدهیم و بر اساس بینایی ماشین با دوربین شبیهسازی میکنیم و دانشی که یک کشاورز دارد را در رباتها منتقل میکنیم.
حسنپور محصول این شرکت را پهپادهای سمپاش کشاورزی ذکر کرد و یادآور شد: این پهپادها مجهز به پردازندههای مبتنی بر هوش مصنوعی و بینایی کامپیوتر هستند و به محض بروز اشکالی مانند طغیان آفات کشاورزی در مزارع، در ۸۰ میلی ثانیه میتوانند آن را شناسایی کنند.
مدیر دپارتمان هوش مصنوعی این مجموعه با بیان اینکه این پهپاد به محض شناسایی آفات، به شعاع یکمتر اطراف آفت، شروع به سمپاشی می کند، تصریح کرد: این شیوه این مزیت را به همراه دارد که دیگر نیازی نیست کل مزرعه سمپاشی شود و تنها بخشهایی که نیاز به سم دارد، تحت سمپاشی بنیادی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: مکانیزم عملکرد پهپادهای سمپاشی به این صورت است که با تعریف مسیر پروازی، اقدام به سمپاشی میکنند و ما در این محصول تعیین کردهایم که تنها جاهایی که محصول کاشته شده است، اقدام به سمپاشی کند و جاهایی که هیچ گیاهی کاشت نشده، سمپاشی نمیکند.
حسنپور با بیان اینکه این پهپاد هر نوع آفتی را که به چشم میخورد، میتواند شناسایی کند، یادآور شد: این پهپاد قادر به شناسایی علفهای هرز است و همچنین آفات کشاورزی را که تاثیر ظاهری بر جای گذاشته باشند، میتواند شناسایی کند.
وی با بیان اینکه این پهپاد قادر به شناسایی اشیاء است، ادامه داد: این محصول همچنین با بهرهگیری از هوش مصنوعی و بینایی ماشین قادر به تشخیص موانع با دقت بالا است.
حسنپور، شناسایی چهره با استفاده از پردازش تصویر پیشرفته و یادگیری عمیق را از دیگر مزایای این پهپادها نام برد و خاطر نشان کرد: این پهپاد مجهز به قابلیت شمارشگر هوشمند مبتنی بر بینایی کامپیوتر و هوش مصنوعی است.
مدیر دپارتمان هوش مصنوعی این شرکت، اظهار کرد: این مجموعه قادر به تجهیز انواع رباتهای کشاورزی مانند پهپادهای سمپاش، بذر پاش و ربات میوهچین به فناوری هوش مصنوعی و کنترل هوشمند انواع رباتهای پرنده با استفاده از پردازش زبان طبیعی است.
حسنپور ادامه داد: علاوه بر اینها این پهپادها قادر به تشخیص تغییرات زمین و ساخت و سازهای مجاز نیز هستند. محاسبات احجام برای کاربردهای پایش معادن روباز از دیگر کاربردهای این پهپاد است.
به گفته وی پهپاد تولیدشده در این شرکت از قابلیت تفکیک محصولات کشاورزی با استفاده از پردازش تصاویر ماهوارهای و آنالیز دادههای جانبی برخوردار است.
انتهای پیام