به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، تابستان 1403 با ناترازی 18 تا 20 هزار مگاواتی برق به پایان رسید؛ تابستانی که فشار مضاعفی به شبکه برق و نیروگاههای حرارتی که سهمی بیش از 90درصدی در تأمین برق تابستان داشتند، وارد کرد. نیروگاهها با این وجود با ضریب آمادگی 98درصدی در مدار بهرهبرداری بودند.
یکی از مشکلات عمده در بخش تولید برق کشور در نیمه نخست سال جاری، کاهش تخصیص گاز طبیعی به نیروگاهها بود. در نیمه نخست سال 1402 بالغ بر 94درصد سوخت نیروگاهها با گازطبیعی تأمین شد اما در نیمه نخست سال جاری این سهم به 86درصد رسید. در واقع در نیمه نخست سال جاری 14درصد سوخت نیروگاهها با سوخت معادل یعنی سوخت مایع (گازوئیل و مازوت) تأمین شد.
بررسیهای خبرآنی از علل کاهش تخصیص گازطبیعی به نیروگاهها به طولانی شدن دوره تعمیرات پالایشگاههای گازی رسید؛ موضوعی که علت آن هنوز اعلام نشده و مشخص نیست چرا در فصل گرم سال، تخصیص گاز طبیعی به نیروگاهها با کاهش همراه بوده است. محاسبات تجمیع مصرف سوخت نیروگاهی (گاز طبیعی، گازوئیل و مازوت) در نیمه نخست سال جاری نشان میدهد که در مجموع 6 درصد گاز کمتری به نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سال قبل تخصیص داده شده که این میزان بالغ بر 3 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب است.
در نیمه نخست امسال، مصرف مازوت در بخش نیروگاهی رشدی دوبرابری و مصرف گازوئیل رشدی 1.8 برابری داشته است. تخصیص سوخت مایع به نیروگاهها در نیمه نخست سال جاری، در بخش مازوت 50درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل و در بخش گازوئیل 26درصد رشد داشته، اما از آنجایی که شیب رشد مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی، بسیار بیشتر از رشد تخصیص بوده، امروز شرایط ذخایر سوخت مایع نیروگاهی، شرایط نامطلوبی برای ورود به فصل سرماست.
مخازن سوخت مایع نیروگاهها در حال حاضر نسبت به زمان مشابه سال قبل، کاهشی 48درصدی در ذخایر سوخت دارند. هشتم مهرماه سال گذشته، مخازن سوخت مایع نیروگاهها پرشدگی 77درصدی داشتند، اما هماکنون میزان پرشدگی مخازن سوخت مایع نیروگاهها 42درصد بوده است.
انتهای پیام/