به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سید رضا رئیسکرمی امروز در کنفرانس نقش جامعه در حمایت از سالمندان که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای قبل به دلیل بهبود شاخصهای بهداشتی و افزایش امید به زندگی به بیش از 72 سال با پدیده سالمندی روبرو شدهایم.
وی افزود: باید زیرساختهای شبکه بهداشتی خود را برای ارائه خدمات به سالمندان و تامین سلامتی آنها تقویت کنیم.
آمار بالای بیماریهای مزمن در سالمندان
در ادامه باقر لاریجانی؛ رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه نتایج پژوهشی درباره بیماریهای مزمن سالمندان پرداخت و اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده، 70 درصد سالمندان بالای 65 سال فشار خون دارند، چاقی و دیابت نیز از دیگر بیماریهای مزمن افراد سالمند است؛ همچنین نیمی از سالمندان دیابتی یا پیشدیابتی هستند و 60 درصد آنها کلسترول خون بالا دارند.
لاریجانی ادامه داد: به عبارت دیگر، هر سالمند چند نوع از این بیماریها را دارد که این آمارها بالاست و مسئله بسیار مهمی است زیرا سالمندان را دچار «پلی فارماسی» میکند یعنی هرسالمند نیازمند داروهای متعدد میشود.
وی گفت: سالمندی مشکل اساسی در کشور ما است و کشور ما بعد از ژاپن و برخی کشورها در رتبههای بعدی تجربه سالمندی است. سالمندان نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی را افزایش میدهند و آیسییو و سیسییوهای کشور را پر خواهند کرد و بنابراین نیاز به زیرساختهای بهداشتی را افزایش خواهد داد و لذا باید برای تامین این زیرساختها تلاش و برنامهریزی کنیم.
چالشهای سالمندی در کشور
در ادامه این مراسم، علیرضا نمازی؛ دبیر کنفرانس نقش جامعه در حمایت از سالمندان بیان کرد: با توجه به رشد جمعیت سالمند کشور که شیب آن نیز بسیار بالاست، با چالشها و مشکلاتی مواجه هستیم از جمله چالشهای حوزه سالمندی در بخش سلامت شامل کمبود نیروی انسانی، نبود منابع مالی کافی، نبود پوشش بیمهای برخی خدمات و تجهیزات توانبخشی و کمبود نیروهای توانبخشی سالمندان است.
وی ادامه داد: فرصت کمی برای مقابله با مشکلات ناشی از سالمند شدن جمعیت داریم و بنابراین کشور باید زیرساختهای خود را در حوزه سالمندی افزایش دهد. افزایش مراکز نگهداری از سالمندان، افزایش تختهای بستری برای سالمندان و تربیت نیروی انسانی کافی در حوزه سالمندی از الزاماتی است که باید به آنها توجه شود.
انتهای پیام/