به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، محمود کریمی، عضو هیات مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر اظهار داشت: دومین همایش توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع، در حقیقت نوزدهمین همایش از این نوع بود که توسط انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر ایران در ابتدای ماه جاری در تهران برگزار شد.
وی افزود: در این همایش حدود ششصد نفر از واحدهای صنعتی، شرکتهای فعال در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و ارگان های مرتبط شرکت کردند که بزرگترین همایش انرژی های تجدیدپذیر در صنایع بود؛ همچنین تعداد 35 شرکت تجدیدپذیر در نمایشگاه جانبی این همایش به ارائه محصولات و خدمات خود پرداختند.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا در خصوص پتانسیل نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس گفت: در حوزه نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس، باید توجه داشت که اگرچه نیروگاه های خورشیدی در مقیاس خانگی و صنایع کوچک مابین 5 کیلووات تا 500 کیلووات ظرفیت دارند، ولی وقتی به تعداد زیاد احداث شوند، حاصلضرب ظرفیت بدست آمده می تواند به ماهانه چند صد مگاوات و سالانه چند هزار مگاوات برسد.
کریمی کشور آلمان را به عنوان مثالی برای سرعت احداث نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس نام برد و افزود: چنانچه در کشوری مانند آلمان، ماهانه هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس روی سقف خانه ها و کارخانه ها احداث می شود که به عدد 14 هزار مگاوات در سال رسیده است.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا به پتانسیل شرکت های پیمانکار خورشیدی در ایران برای رشد شتابان نیروگاه های خورشیدی اشاره کرد و گفت: در ایران نیز پتانسیل برای رشد شتابان نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس وجود دارد. به عنوان مثال در استان خراسان رضوی در طول یک ماه، 40 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت متوسط 100 کیلووات با مجموع 4 مگاوات در زمین های کشاورزی ایجاد شد. اگر 30 استان کشور همین ظرفیت را به موازات استان خراسان رضوی احداث کنند، ماهانه 120 مگاوات و سالانه بیش از 1400 مگاوات ظرفیت خورشیدی ایجاد می شود.
کریمی همچنین به پتانسیل صنایع کوچک برای احداث نیروگاه های خورشیدی اشاره کرد و گفت: در زمین های تنها دو شهرک صنعتی در استان کرمان حدود 30 نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس با متوسط ظرفیت 150 کیلووات و مجموع ظرفیت 4 مگاوات احداث شده است. اگر در سایر شهرکهای صنعتی (یا شهرکهای خورشیدی) در کشور در طول یکسال همین تعداد نیروگاه احداث شود، و با فرض 10 شهرک صنعتی (خورشیدی) در هر استان (300 شهرک صنعتی – خورشیدی در کشور)، به ظرفیت سالانه نصب 1200 مگاوات در سال صرفا با همین نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس می رسیم. در حالی که تعداد شهرک های صنعتی حدود سه برابر این مقدار است.
وی ادامه داد: انتظار ما از سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور این است که در توسعه شهرک های تخصصی خورشیدی سرعت بیشتری در استان ها با سرعت بیشتری عمل کند و همچنین زمان پرداخت اقساط زمین برای نیروگاه های خورشیدی را مانند سال های گذشته بصورت 120 ماهه (10 ساله) در نظر بگیرد.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا به بروکراسی موجود اشاره کرد و گفت: شرکت های توزیع برق تجربه و توانمندی انجام کارهای اداری و صدور مجوز را برای نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس دارند و از سال 1394 کارهای اداری نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس را در استان ها تحت سامانه مهرسان انجام داده اند. لذا با صلاحدید ساتبا می توان در خصوص شهرکهای تخصصی خورشیدی در استان ها نیز اختیارات صدور پروانه های احداث و عقد قرارداد خرید تضمینی را به شرکت های توزیع برق سپرد تا ضمن تمرکز زدایی از مرکز، شرکتها با مراجعه سریعتر به شرکت های توزیع در محل استان خودشان بتوانند نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس را با سرعت بیشتری احداث کنند.
کریمی در خصوص اطلاع رسانی به صنایع افزود: انجمن ساتکا تاکنون 19 همایش در استان های کشور با هدف اطلاع رسانی به صنایع برگزار نموده است و همایش بعدی (بیستمین همایش) توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع، روز شنبه 5 آبان 1403 در استان کرمان با حضور صنایع استان، شرکت های تجدیدپذیر و ارگان های مرتبط از استان کرمان و کشوری برگزار می گردد.
انتهای پیام/