دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: اگر تدابیر لازم اندیشیده نشود و نیروگاههای تجدیدپذیر نتوانند توسعه یابند، تا پایان برنامه هفتم توسعه شاهد ناترازی ۳۰ هزار مگاواتی برق خواهیم بود.
به گزارش خبرآنی، محمد امین زنگنه امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرآنی، درباره نقش تجدیدپذیرها در رفع ناترازیهای برق در سال آینده، اظهار کرد: در سال جاری ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت و پیش بینی میشود که اگر تولید و توزیع برق رشد نکند، میزان ناترازی برق به ۳۰ هزار مگاوات میرسد؛ این در حالی است که اکنون ظرفیت تولید حدود ۷۰ هزار مگاوات است و اگر قرار است به این عدد نرسیم باید تا ۲۰ سال آینده تولید را ۲.۵ برابر کنیم.
وی با اشاره به ناترازی گاز در کشور، اظهار کرد: نهایت میزانی که میتوان نیروگاه حرارتی را وارد مدار کرد، تنها ۲۰ هزار مگاوات است بنابراین باید روی نیروگاههای تجدیدپذیر حساب باز کنیم.
به گفته وی، چین روزانه ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را وارد مدار کرده است، یعنی میزان ناترازی ایران در طول ۱۸ روز قابل حل است چراکه این نیروگاهها سریع وارد مدار میشوند. چین نیز علی رغم اینکه ظرفیت خورشیدی و خاک کناری دارد، تا کنون ۸۱ هزار مگاوات نیروگاه احداث کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باتوجه به پتانسیلهای موجود در حوزه تجدیدپذیرها پیشبینی میشود که دولت ناچار است، بخش اعظمی از تامین انرژی خود را از طریق تجدیدپذیرها تامین کند، گفت: بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاری مردم را جذب کند تنها کافی است دولت واسطهگری خود را کاهش دهد.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرآنی، درباره صادرات برق توسط تجدیدپذیرها، گفت: چند هاب صادراتی برای صادرات برق وجود دارد، بهطوری که ایران با ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان امکان تبادل برق را دارد و باتوجه به اینکه بزرگترین دالانهای بادی دنیا در شرق ایران قرار دارد، ایران میتواند در بخش صادرات اقدامات خوبی را انجام دهد.
به گفته وی ظرفیت و پتانسیل در این بخش بهطور گستردهای وجود دارد؛ بخش خصوصی نیز برای ورود به این حوزهها تمایل دارد اما لازم است مطالبات اجرایی شود، در شرایط فعلی تا حد زیادی میتوان روی پتانسیل بخش خصوصی حساب باز کرد.
ادامه دارد