دیدهبان حقوق بشر بار دیگر به مساله شهادت عصام عبدالله، خبرنگار لبنانی و زخمی شدن ۶ خبرنگار دیگر در حملات حدود یک سال قبل رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان پرداخت.
به گزارش خبرآنی، دیدهبان حقوق بشر در گزارشی که در وبسایت خود منتشر کرد، با اشاره به بیانیه مشترک خود با ۱۱ سازمان غیردولتی، انجام تحقیقاتی از سوی کمیته مسوول سازمان ملل درباره حملات یک سال قبل رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان را که به شهادت «عصام عبدالله» خبرنگار ۳۷ ساله لبنان و زخمی شدن ۶ خبرنگار دیگر انجامید، خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، این گزارش در آستانه اولین سالروز شهادت عصام عبدالله که به عنوان تصویربردار برای خبرگزاری رویترز کار میکرد و ۱۳ اکتبر گذشته در منطقه «علما الشعب» در جنوب لبنان به شهادت رسید، منتشر شد.
در پی انتشار خبر شهادت این خبرنگار لبنانی، رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیهای تنها به ابراز تاسف در این خصوص پرداخت اما مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفت، این در حالی است که تحقیقات نهادهای مطبوعاتی و سازمانهای حقوقی به وضوح نشان داد که این رژیم مسوول این حمله بوده است، حملهای که عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر آن را جنایت جنگی دانستند.
دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد: با وجود انتشار نتایج تحقیقات که از سوی سازمانهای مختلف انجام شد اما عدالت در این پرونده اجرا نشده است.
«رمزی قیس» پژوهشگر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیدهبان حقوق بشر که درباره موارد نقض حقوق در لبنان تحقیقات میکند، از کمیته بینالمللی خواست فورا درباره این حمله تحقیقاتی را انجام داده و نتایج آن را منتشر کند.
این پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد: کمیته باید مسوولان این حمله را تعیین کند تا از تلاشهایی که برای تضمین اجرای عدالت آغاز شدند، حمایت شود.
کمیته بینالمللی تحقیقات سال ۲۰۲۱ تاسیس شد، این کمیته مسوول انجام تحقیقات درباره تمامی موارد نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی انسانی در مناطق فلسطینی و اراضی اشغالی است.
کمیته یاد شده پیش از این اعلام کرده بود که مدارک جنایات جنگی که از هفتم اکتبر گذشته انجام شده، جمعآوری میکند.
۱۱ سازمانی که بیانیه یاد شده را امضا کردند، از کمیته یاد شده خواستند نتایج حاصل از تحقیقات مستقل درباره این حمله را بررسی کرده و یگان نظامی که در حمله به خبرنگاران دست داشته، افشا کرده و درخواستهای رسمی برای دریافت اطلاعات از کابینه رژیم صهیونیستی و دولتهای لبنان و آمریکا (یک شهروند آمریکایی از جمله زخمیهای این حمله بود) ارسال کند.
رمزی در ادامه نیز تاکید کرد: انجام تحقیقاتی بینالمللی درباره شهادت عصام عبدالله برای حفظ شواهد و مدارک هرگونه پاسخگویی و محاکمهای در آینده اهمیت دارد.
دیدهبان حقوق بشر نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی را متهم کرده که از اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۱۰۰ چهره رسانهای در غزه را به قتل رساند.
بر اساس بیانیه کمیته حمایت از خبرنگاران، تنها در ۱۰ هفته ابتدایی جنگ غزه که با حملاتی به لبنان همراه بود، تعداد خبرنگارانی که به قتل رسیدند، بالاتر از خبرنگاران کشته شده ظرف یک سال در هر نقطهای از جهان است.
در اوت گذشته حدود ۶۰ سازمان رسانهای و حقوقی در بیانیه مشترکی ضمن متهم کردن تلآویو به قتل خبرنگاران در غزه، از اتحادیه اروپا خواستند توافقنامه همکاری با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورده و تحریمهایی را علیه این رژیم اعمال کند.
آنها در ادامه بیانیه خود دوره پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را خونبارترین دوره تاریخی برای خبرنگاران در طول دهههای گذشته توصیف کردند.
انتهای پیام