در پی وقوع موج دوم انفجارهای مرگبار در لبنان که با وسایل ارتباطی نظیر واکیتاکیهای ساخت ژاپن مرتبط بود، این شرکت ژاپنی از آغاز تحقیقات خبر داد و گفت تولید این مدل بیسیم حدود ۱۰ سال پیش متوقف شده است.
به گزارش خبرآنی، شرکت ژاپنی «Icom» میگوید که تولید مدل رادیویی (IC-V۸۲) را متوقف کرده است.
در بیانیه این شرکت ژاپنی مرتبط با انفجارهای مرگبار لبنان آمده است: «تولید باتریهای مورد نیاز برای راهاندازی واحد اصلی هم متوقف شده است و مهر هولوگرام برای تشخیص محصولات تقلبی نصب نشده، بنابراین نمیتوان تأیید کرد که محصول از شرکت ما ارسال شده است یا خیر.»
این سازمان افزود که محصولات برای بازارهای خارج از کشور منحصرا از طریق توزیعکنندگان مجاز آن فروخته میشود و برنامه صادرات آن بر اساس مقررات کنترل تجارت امنیتی ژاپن است.
وزارت ارتباطات لبنان گفته است که واکی تاکیهای مورد استفاده در در موج دوم انفجارهای دستگاههای ارتباطی که منجر به کشته شدن حداقل 20 نفر و زخمی شدن 450 نفر دیگر شد، مدل متوقف شده IC-V82 ساخت شرکت ژاپنی است. این وزارتخانه گفت که رادیوهای IC-V82 توسط یک عامل شناخته شده عرضه نشده اند، مجوز ندارند و توسط سرویس های امنیتی بررسی نشده اند.
ICOM گفت که همه رادیوهای آن در استان واکایاما تحت یک سیستم مدیریتی سختگیرانه تولید میشوند تا اطمینان حاصل شود که «هیچ قطعهای غیر از آنهایی که شرکت ما مشخص کرده است در محصول استفاده نمیشود». در این بیانیه آمده است: "همه رادیوهای ما در یک کارخانه تولید می شوند و ما آنها را در خارج از کشور تولید نمی کنیم." همچنین گفت که محصولات برای بازارهای خارج از کشور منحصراً از طریق توزیعکنندگان مجاز فروخته میشوند و «کنترلهای شدید صادرات» را بر اساس مقررات تجارت امنیتی دولت انجام میدهد.
این انفجارها یک روز پس از انفجار همزمان صدها دستگاه پیجر مورد استفاده حزبالله لبنان که به کشته شدن ۱۲ نفر، از جمله دو کودک، و زخمی شدن ۲۸۰۰ نفر دیگر در سراسر لبنان، در حمله بیسابقهای که رژیم صهیونیستی مسوول آن است، رخ داد. هیچ اظهارنظری از سوی تلآویو صورت نگرفته و کاخ سفید هم به همه طرفها نسبت به «تشدید هر نوع تنش» هشدار داده است.
در همین حال روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی با اشاره به موج اول انفجارها در لبنان طی روز سهشنبه در ارتباط با پیجرهایی که گمان میرفت از تایوان یا شرکت زیرمجموعه آن در بوداپست به لبنان ارسال شده باشد، گزارش داد، رژیم صهیونیستی یک شرکت ساختگی به نام B.A.C تأسیس کرده و آن را بهعنوان یک تولیدکننده بینالمللی پیجر مستقر در مجارستان جا زده بود.
طبق این گزارش، حداقل ۲ شرکت پوششی دیگر برای پنهان کردن هویت افسران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی درگیر این ماجرا ایجاد شد. این پیجرها حاوی باتریهایی بودند که مواد منفجره «پتن» (PETN) داشتند و اسرائیل در تابستان ۲۰۲۲ ارسال این پیجرها را به تعداد کم به لبنان آغاز کرد و سپس تولید را افزایش داد.
در این گزارش آمده است که محمولههای پیجر در تابستان افزایش یافت و هزاران عدد بین افسران و متحدان حزبالله لبنان توزیع شد. مواد منفجره از راه دور با پیامی به زبان عربی که ظاهرا از سوی رهبری حزبالله ارسال شده بود، منفجر شدند. این عملیات در روز سهشنبه اجرا شد و به دنبال آن انفجارهای دیگری از دستگاههای مخفی بمبگذاری شده در روز چهارشنبه انجام شد.
انتهای پیام