به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سید رضا حسینی؛ رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان در نشست خبری با رسانهها اظهار کرد: در المپیاد جهانی ریاضی رتبه 19 دنیا، کامپیوتر رتبه نهم، شیمی رتبه هشتم، زیستشناسی رتبه چهارم، المپیاد فیزیک بعد از سالها یک مدال طلا گرفتیم و رتبه چهارم، نجوم و اختر فیزیک رتبه اول دنیا را کسب کردیم.
وی افزود: ایران با 10 مدال طلا، 10 نقره و 2 برنز بدون احتساب المپیاد فیزیک که ایران برگزارکننده آن بود، رتبه سوم را در جهان کسب کرده است.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان متذکر شد: ایران امسال میزبان برگزاری المپیاد جهانی فیزیک بود و بعد از 8 سال توانستیم، مدال طلا را کسب کنیم.
حسینی با اشاره به کسب رتبه نخست در المپیاد جهانی نجوم عنوان کرد: خانم خرمدشتی از تیم ایران تنها دختری بودند که توانستند مدال طلای المپیاد نجوم را در کشورهای جهان کسب کنند.
وی بیان کرد: احتمالاً آبان امسال میزبان المپیاد جهانی ترکیبات هستیم که ترکیبی از فضای تئوری کامپیوتر و هوش مصنوعی است و به صورت آنلاین برگزار میشود همچنین بیش از 50 کشور دنیا در آن شرکت میکنند.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان درباره تاثیر سهم سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشگاهها در المپیادهای جهانی، بیان کرد: روند فعلی در سالهای آینده تاثیر منفی بسیاری بر المپیادها دارد و بسیاری از دانشآموزان وارد این فضا نخواهند شد بنابراین به بازنگری مصوبه کنکوری نیاز است.
حسینی با اشاره به اینکه دانشآموزانی که وارد المپیاد میشوند از پایه هشتم درگیر روند المپیاد میشوند، افزود: دانشآموزان المپیادی باید کتب خاصی را مطالعه کنند و اگر تمرکز را بر امتحانات نهایی بگذارند دیگر نمیتوانند بر المپیاد تمرکز کنند به همین دلیل ترجیح میدهند که وارد المپیاد نشوند.
وی ادامه داد: طرح مکملی را برای المپیادیها ارائه کردیم از جمله اینکه تراز پایه دوازدهم المپیادیها جایگزین تراز پایه دهم و یازدهم شود چون در این دو پایه دانشآموزان درگیر المپیاد هستند. از سوی دیگر برخی المپیادهای جدید مانند هوش مصنوعی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی شود تا دانشآموزان بتوانند از مزایا و معافیت کنکور بهره مند شوند.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان مطرح کرد: دانشآموزان مدالآور طلای جهانی از کنکور معاف هستند و پیشنهاد دادیم، دارندگان مدال نقره و برنز جهانی هم برای حضور در رشتههای علوم پایه از کنکور معاف شوند.
حسینی گفت: کشور عربستان پروژه چند میلیون دلاری را برای موفقیت در المپیادها هزینه کرده است و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس برای کسب مدال از سایر کشورها دانشآموز جذب میکنند.
وی با اشاره به تهیه طرح همیاران جوان نخبه دولت گفت: تلاش میکنیم در کنار هر مسئول کشور یک نخبه جوان المپیادی را داشته باشیم و مشاهده کند، بیاموزد و با مسائل واقعی دست و پنجه نرم کند.
انتهای پیام/