لزوم تشکیل سازمان ملی فرش دستباف برای احیای صادرات

عبداله بهرامی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌‌های فرش دستباف در گفت وگوبا خبرنگاراقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، به جلسه با رئیس جمهور با حضور فعالان اقتصادی اشاره کرد وگفت:با شکل گیری دولت چهاردهم، تشکیل سازمان ملی فرش دستباف و صنایع دستی را پیشنهاد داده ایم و امیدواریم که با شکل گیری این سازمان، وضعیت صنعت فرش دستباف و صنایع دستی بهبود یابد.

بهرامی با اشاره به اینکه تولید فرش 70درصد ارزش افزوده دارد، ادامه داد: اشتغال زایی در سطح شهرها و روستاهای کمتر توسعه یافته همچنین استقلال مالی خانواده ها از مهمترین ویژگی های این صنعت است. صادرات فرش دستباف ایران در سال قبل 50میلیون دلار شد و به خاطر ادامه تعهد ارزی و طبق برآوردها، امسال کمتر از آن می‌شود.

وی با تاکید بر ارزآوری 95درصدی فرش دستباف بیان کرد: در دو دهه قبل صادرات فرش دستباف بیش از 2میلیارد دلار بوده است این درحالی است که در دهه 90صادرات به 400میلیون دلار در سال رسید و متاسفانه از سال 97به بعد به دلیل تحریم ها و البته بیشتر به دلیل سیاست های نادرست از جمله اجرای برون سپاری تعهد ارزی و عدم حمایت های داخلی ، میزان صادرات فرش دستباف به 50میلیون دلار در سال کاهش یافت.

بهرامی با اشاره به اینکه  مجموع این عوامل باعث شده است که برای اولین بار پس از تجاری سازی فرش، رتبه اول تولید و صادرات فرش دستباف را در سطح بین المللی همچنین بازارهای هدف را که سالهای متمادی برای به دست آوردن آن تلاش شده بود، را از دست بدهیم گفت: افزایش دست کم 30درصدی قیمت نهاده‌های تولید و هجمه فرش ماشینی به بازار فرش دستباف از عوامل مشکلات این صنعت به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: فرآیند تولید صنایع دستی وفرش دستباف از طراحی گرفته تا تامین مواد اولیه، بسته‌بندی، تولید و.‌‌..با مشکلات جدی روبرو است. نبود برنامه جامع حمایتی برای تولید صنایع دستی ، هنرمندان مشکلات متعددی را تجربه کنند و صنایع دستی  از خلاقیت، به روز شدن و کسب کاربردهای امروزی دور بماند. وی همچنین به مشکلات تعاونی های تولید فرش دستباف اشاره و اظهار داشت:  در طول سالهای گذشته سه عامل از مهمترین موانع تولید در هنر صنعت فرش دستباف بوده که آسیب جدی به تولیدکنندگان این بخش وارد کرده است.

بهرامی گفت: اولین مشکل، مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی بوده که مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف به وجود آورده است چون عده زیادی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمی توانند در مدت مقرر برای بازگشت مبالغ ارزی به حساب بانک مرکزی ، این مبلغ را از خریداران دریافت نمایند وبا مشکلات سخت رو برو میگردند.

وی افزود: عدم حمایت بانک‌ها برای تأمین سرمایه کم بهره و دراز مدت و تسهیلات برای تولید فرش دستباف نیز مهمترین چالش‌های این هنر صنعت است. سومین عامل نیز عدم اجرای سیاست های وزارت تعاون برای توانمندسازی اتحادیه ها و تعاونی ها در حوزه فرش دستباف و صنایع دستی، می باشد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.