طبق گزارشها بیش از ۷۰ درصد کسانی که آموزشهای مهارتی را فرا گرفته و دورههای آموزش فنی و حرفهای را گذراندهاند، در راهیابی به بازار کار موفق بودند.
به گزارش خبرآنی، یکی از ضروریات رشد و توسعه اقتصاد، مهارتهای فنی و حرفهای است که در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار است؛ بر همین اساس آموزشهای فنی و حرفهای امکان بهرهبرداری مناسب از منابع انسانی را فراهم کرده و توانایی لازم برای راهیابی به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار را به وجود میآورد.
به اعتقاد کارشناسان یکی از علل بیکاری در جامعه، فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی فارغالتحصیلان و جویندگان کار است.به زعم آنها ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در ایجاد فرصتهای شغلی برای دانش آموختگان دارد.
برابر گزارشها بیش از ۷۰ درصد کسانی که آموزشهای مهارتی را فرا گرفته و دورههای آموزش فنی و حرفهای را گذراندهاند، در راهیابی به بازار کار موفق عمل کردهاند. این امر نشان میدهد که مدرک و مدرکگرایی نه تنها تاثیر موثری در ورود سریع به بازار کار نداشته بلکه موجب بیکاری فارغ التحصیلان و بسیاری از جویندگان کار شده و کشور از وجود نیروهای آماده به کار ماهر بیبهره مانده است.
در همین راستا مهرداد عظیمی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در گفت وگو با خبرآنی، با اشاره به اهمیت آموزش های مهارتی در اشتغالزایی و راهیابی جوانان به بازار کار اظهار کرد:در حال حاضر جایگاه سازمان آموزش فنی وحرفهای به عنوان پایگاهی اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری اهمیت بسزایی دارد و لازم است تعامل و ارتباط محکمی میان بنگاههای اقتصادی و سازمان آموزش فنی و حرفهای در بحث آموزش مهارتی برقرار شود.
وی سرمایهگذاری در امر مهارتهای فنی و حرفهای را ارزشمند توصیف کرده و معتقد است: بی اهمیت نشان دادن آموزشهای فنی و حرفهای در برخی جوامع موجب شده افراد به جای مهارت آموزی بیشتر به سمت دانشگاهها گرایش پیدا کنند و در نهایت رواج این پدیده منجر به بیکاری نیروی کار شود.
به گفته عظیمی، آموزش فنی و حرفهای با هدف یافتن راهحلهای ماندگار برای ایجاد اعتماد به نفس در آموزشهای فنی و حرفهای باید ترویج شود زیرا مهارت آموزی در اشتغال پذیری افراد و ورود آنها به بازار کار اثرگذار است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۸۰ درصد از فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای به اشتغالزایی منجر میشود افزود:امروز بیش از ۶۰ درصد از مأموریت آموزش مهارتی سازمان که آموزشهای آزاد است،توسط بخش خصوصی و مردم انجام میشود و ۴۰ درصد از کل آموزشهای ارائه شده توسط سازمان فنی و حرفهای در بخش دولتی است که به مهارت آموزی جوانان، مراکز جوار بین کارگاهی، مراکز آموزش فنی و حرفهای آزاد و مهارت آموزی در محیطهای واقعی کار اختصاص داشته است.
کارشناسان آموزشهای مهارتی را تکمیلکننده آموزشهای نظری دانسته و معتقدند که افراد باید از دوران ابتدایی با مقوله مهارت و کسب و کار آشنا شوند.بی تردید سرمایهگذاری در آموزشهای فنی و حرفهای ارزشمند است زیرا نیروی انسانی ماهر موجب رونق بازار کار و رشد و توسعه اقتصادی میشود.
به گزارش خبرآنی، مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار می رود و سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند.
انتهای پیام