اختراع جدید تولید آب از حداقل رطوب موجود در هوا

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ، هوای کره زمین حاوی مقدار بسیار زیادی آب، به اندازه‌ای است که می‌تواند دریاچه بزرگ نمک یوتا را 800 بار پر کند. این منبع عظیم آب در اتمسفر، پتانسیل این را دارد که برای میلیاردها نفر در سراسر جهان که با کمبود آب مواجه‌اند، مستقیماً از هوا، آب آشامیدنی سالم استخراج کند.

با این حال، فناوری‌های موجودِ برداشت آب از اتمسفر (AWH) به دلیل محدودیت‌هایی در اندازه، هزینه و کارایی، با مشکل مواجه هستند اما به تازگی تحقیقاتی که به رهبری تیمی از دانشمندان دانشگاه یوتا انجام شده، پیشرفت‌های امیدوارکننده‌ای را ارائه کرده است که می‌تواند این حوزه را متحول کند.

این مطالعه، یک دستگاه جمع‌آوری آب از اتمسفر (AWH) را معرفی می‌کند که برای جذب مولکول‌های آب از هوا و آزاد کردن آن‌ها به صورت مایع از طریق اعمال گرما، به مواد جاذب ذرات آب(آدسوربنت) متکی است. این نمونه اولیه‌ از این دستگاه، از نوع خاصی از ماده جاذب رطوبت به نام چارچوب فلز ـ آلی استفاده می‌کند. این ماده به طور ذاتی تمایل به جذب آب دارند. آن‌ها هر کجا که باشید، آب را جذب می‌کند.

محققان می‌گویند، ساخت این دستگاه هدف تأمین آب آشامیدنی به مقدار تقریباً 15 تا 20 لیتر در روز برای هر خانوار را دنبال می‌کند. نمونه اولیه‌ این دستگاه موفق شده که 5 لیتر آب در روز را ازای هر کیلوگرم از ماده جاذب تولید کند.

درحالی که فناوری‌های نوظهور بسیاری برای برداشت آب از جو وجود دارد، اما بیشتر آنها در محیط‌های مرطوب موثر هستند اما این اختراع جدید در مناطق خشک نیز عملیاتی است.

این مطالعه که در مجله Cell Reports Physical Science منتشر شده است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.