رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه راهی را سراغ ندارم که بتوانیم فناوریهای نوین را دور بزنیم، از اختصاص ۲.۵ همت برای سرمایه گذاری در اپراتوری هوش مصنوعی خبر داد.
به گزارش خبرآنی، مهدی غضنفری امشب در رویداد ملی معرفی برنامه ملی توسعه و حمایت از غزالهای دانشبنیان که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، سرمایه گذاری در حوزه فناوریهای نوین را از برنامههای جدید صندوق توسعه ملی ذکر کرد و گفت: از میان فناوریهای نوین، ما هوش مصنوعی را هدفگذاری کردیم و برنامه جدید دیگر ما سرمایهگذاری بر روی شرکتهای غزال است.
وی از اختصاص ۲.۵ همت برای سرمایه گذاری در اپراتوری هوش مصنوعی به معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد و افزود: ما از سال گذشته اعلام کردیم که این صندوق آمادگی دارد تا بر روی فعالیت شرکتهای دانش بنیانی که بازگشت ارزی و سرمایه دارند، سرمایه گذاری کند.
غضنفری از یک نگرانی در حوزه اقتصاد دانش بنیان سخن گفت و ادامه داد: خطری که این حوزه را تهدید می کند، تولید محصولات و اقتصاد تولید است. ما بیشتر از آنکه به اقتصاد تولید بپردازیم، به تولید توجه داریم. ما در وزارت صمت به مسؤول تولیدکننده نیاز نداریم، بلکه به افرادی نیاز داریم که اقتصاد صنعت را بداند.
وی تاکید کرد: ما در کشور نیاز داریم مسؤولانی داشته باشیم که اقتصاد انرژی، دارو، تولید، کشاورزی و غیره را بدانند و این نگرانی در حوزه دانشبنیانها وجود دارد که بخش دولتی به بخشهای فنی وارد شوند. شرکتها بخشهای فنی را می دانند و این بخش باید به شرکتها واگذار شود و بخشهای دولتی باید به سیاستگذاری متمرکز شوند.
رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه هنوز بخش دانشبنیان به این رویکرد آلوده نشده است، خاطر نشان کرد: سایر حوزههای کشور به این آلوده شدند؛ از این رو است که ما دچار ناترازی هستیم.
وی ادامه داد: ما درتلاش هستیم که منابع این صندوق به ۵ بیراهه تامین بودجههای جاری به جای بودجه عمرانی، اعطای تسهیلات به بانکها و عدم بازپرداخت آن به صندوق، ساماندهی شهرها و بنگاهداری نرود و ما برای فرار از این بیراههها به سمت توسعه فناوری رفتیم.
غضنفری یادآور شد: من راهی را سراغ ندارم که بتوانیم فناوریهای نوین را دور بزنیم و بگوییم آنها را نمیخواهیم، چرا که روشهایی که امروز با آن کار میکنیم تا ۱۰ سال آینده قدیمی و سنتی و ناکارآمد هستند؛ از این رو ما به شدت نیاز به تمرکز بر روی موضوعات دانش پایه داریم.
وی از ایجاد هاب فناوریهای نوپدید و صندوق نوآوری و پژوهش خبر داد و گفت: این صندوق مختص حوزه هوش مصنوعی است.
انتهای پیام