واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق اعلام کرد که طرح امنیتی ویژه روز عاشورا به خوبی پیش میرود و هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رسمی عراق، تحسین الخفاجی، رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق گفت که فرماندهی ستاد عملیات مشترک از مدتها قبل، آماده اجرای طرح روز عاشورا با همکاری با کمیته عالی امنیتی بوده است.
وی بیان کرد که این طرح شامل آمادگی واحدهای امنیتی و تلاش برای تامین امنیت زائران بود.
الخفاجی اشاره کرد که در سال جاری از تکنولوژی نظیر پهپاد، دوربینهای نظارتی و امنیت سایبری، برای طرح امنیتی استفاده شد و این طرح را در مقایسه با سالهای گذشته متمایز کرد.
الخفاجی تاکید کرد که دستگاههای امنیتی تلاش بسیاری برای موفقیت آمیز بودن طرح زیارت عاشورا انجام میدهند.
همچنین نواس صباح، مدیر رسانه دفاع مدنی و آتش نشانی به خبرگزاری الفرات گفت: تیمهای دفاع مدنی با اقدامات پیشدستانه، در گسترش آگاهیهای پیشگیرانه و تاکید بر دستیابی به کپسولهای آتش نشانی و نحوه برخورد با منابع آتش توسط موکب داران موفق عمل کردند.
وی تاکید کرد که در زمان تهیه این خبر «هیچ حادثه ای ثبت نشده است».
از سوی دیگر تصاویری از عزاداری طویریج از بزرگترین گردهمآییهای بشری در جهان در کربلا منتشر شده است که سالانه در روز عاشورا به مناسبت سالروز شهادت امام حسین (علیه السلام) برگزار میشود.
مراسم عزاداری طویریج در شهر مقدس کربلا با حضور انبوه مردم عزادار آغاز شد.
میلیونها زائر شیعه از سراسر جهان برای شرکت در این عزاداری، در منطقه قنطرة السلام در روستای طویریج تجمع میکنند و سپس هرولهکنان به سمت مرقد مطهر سالار شهیدن (علیه السلام) به راه میافتند.
این مسیر حدود ۲ کیلومتر است و عزاداران در طول مسیر فریاد «لبیک یا حسین» سرمیدهند؛ پاسخی نمادین به ندای امام حسین (ع) در روز عاشورا که فریاد زد: «هل من ناصر ینصرنا».
در دوران رژیم بعث برگزاری این مراسم مانند بسیاری از دیگر عزاداریهای امام حسین(ع) ممنوع بود و بسیاری به صورت فردی و پراکنده آن را انجام میدادند.
مورخان گفتهاند که این عزاداری اول بار در سال ۱۸۵۵ یا ۱۸۷۲ میلادی برگزار شد و متولی برگزاری آن فردی به نام میرزا صالح قزوینی بود که در دهه اول محرم در خانه مسکونی خود در منطقه هندیه یا همان طویریج مراسم عزاداری برپا میکرد و روز عاشورا عزاداران از خانه او به سمت مرقد مطهر به راه میافتند.
بر اساس سنتی که از همان زمان تأسیس برپا شد، عزاداران از منطقه هندیه یا طویریج به راه میافتند و در منطقه قنطرة السلام که دروازه طویریج بوده نماز ظهر و عصر را اقامه میکنند و سپس به سمت مرقد مطهر حرکت میکنند.
انتهای پیام